Místo odstupného bude možná soud

Odvolaný ředitel Leteckých služeb Hradec Králové Roman Zindulka nedostane slíbené odstupné. Rozhodli o tom v úterý 13. 12. 2011 hradečtí zastupitelé. Město se tak ale možná nevyhne soudu.

Zastupitelé odmítli vyplatit bývalému řediteli odstupné, na které má prý podle smlouvy nárok. Mělo jít přitom o nemalou částku. Podle Zindulky smlouva slibovala odstupné ve výši půl milionu korun. Pokud mu město skutečně sumu nevyplatí, chce se o ni soudit.
Zindulku město z funkce ředitele odvolalo pro zjištěné nesrovnalosti v hospodaření. "Je to jediný možný postup podle skutečností, které odhalil audit," hájil v Mladé frontě Dnes postup zastupitelstva místopředseda představenstva LSHK Aleš Cabicar. Hradec se tak ale zřejmě nevyhne soudu a vyhlídky na vítězství jsou malé. Zindulka totiž svá pochybení odmítá. "Byl bych hloupý, kdybych do toho nešel a ještě bych ve finále přiznal, že pravdu měli oni. Stále razantně odmítám, že jsem pochybil jen já," komentoval rozhodnutí zastupitelů v MF Dnes Zindulka.
Malé šance v soudním sporu přiznává pro město i náměstek primátora Martin Soukup. "Zástupce Zindulkovy právní firmy se už nechal slyšet, že představenstvo při jeho odvolání nepostupovalo podle zákoníku práce. Je velká pravděpodobnost, že ten soud můžeme prohrát," přiznal Mladé frontě Dnes Soukup s tím, že on by na místě bývalého ředitele nejspíš do soudního sporu šel také.
Město tak nakonec může hradit daleko vyšší odstupné. "V září byl Zindulka vyhozen a nepřijal nabídnuté odstupné. Z té místnosti utekl k lékaři, hodil se marod a od té doby je nemocný. Když zjistil, že by na tom mohl něco vydělat, najal si advokátní kancelář, která je údajně velmi zdatná v pracovních právech. Vznikla určitá obava, kterou já osobně chápu, že by se soudní spor mohl táhnout a poté by dostal třeba i patnáctiměsíční odstupné a ještě devítiměsíční navrch. Škoda by pak byla daleko vyšší," vyjádřil už dříve obavy primátor Zdeněk Fink.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme