Ministr John "odpískal" hasičskou akademii v Hradci

Národní centrum pro krizovou připravenost a výcvik složek integrovaného záchranného systému, známé jako tzv. Hasičská akademie, se v Hradci Králové stavět nebude. Ministr vnitra Radek John dal generálnímu řediteli Hasičského záchranného sboru Miloslavu Štěpánovi pokyn k okamžitému ukončení projektu. Informuje o tom server Novinky.cz s odvoláním na deník Právo.

Za Johnovým rozhodnutím stojí podle všeho snaha šetřit. Náklady na zřízení akademie jsou předběžně vyčísleny na 75 milionů eur. Z této sumy však mohly náklady pokrýt zhruba z 85% peníze z evropských fondů. Ještě počátkem října tak práce na přípravě projektu intenzivně probíhaly. Předpokládaný začátek výstavby byl naplánován na rok 2013.
Svoji podporu projektu vyjádřilo i město Hradec Králové, které podle Práva do projektu investovalo miliony korun. „Mimo jiné tam poskytlo pozemky za symbolickou cenu. Ty by město mělo požadovat zpět za stejných podmínek. Ale zaměstnanci magistrátu věnovali také spoustu času a úsilí přípravě toho projektu. Těžko se to odhaduje, ale do příprav vložil magistrát částku v řádu miliónů,“ cituje deník bývalého náměstka primátora Josefa Malíře.
Národní centrum pro krizovou připravenost a výcvik složek integrovaného záchranného systému mělo vzniknout v areálu bývalého letiště. Cílem projektu bylo vytvoření potřebného zázemí pro jednotný celostátní systém vzdělávání a výcviku složek integrovaného záchranného systému, a to včetně nácviku jejich součinnosti v podmínkách blížících se reálným krizovým situacím.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.11.2010 11:57
Honza  (Nováček)
Pan John nejspis nedostal zadnou almuznu...protoze John je dle meho nazoru jeden z nejvetsich svini ktere mame v parlamentu...az budou zase zaplavy, ci pozary, tak se Rada proleti a zkontatuje, ze jsme na takovou pohromu nebyli dostatecne pripraveni :)))
25.11.2010 15:18
xpaja  (Nováček)
hlavne todle neni zadna uspora, ale zcela naopak. Driv nebo pozdeji to stejne postavi. a i kdyby polovicni, furt to bude mnohem drazsi, kdyz ted by EU prispela 85%.
25.11.2010 19:43
STDM  (Nováček +1)
Jestli to dobře odhaduji, John ušetřil cca 300 milionů korun (15% z ceny projektu). Co k tomu říct?
28.11.2010 17:57
Honza  (Nováček)
Je smutne ze John je natolik velky idiot ze odmitl tolik penez ktere mohli ji do ceske ekonimiky z EU, stavebni firm atd. ale zdali si myslite, ze sme usetrili 300mil, tak se obavam, ze je John nekde ulije :)) Je to vul...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru