Ministerstvo uvolnilo 15 milionů na skládku v Libčanech

Na základě doporučení ministra vnitra odsouhlasil ve čtvrtek 27. července ministr financí Bohuslav Sobotka uvolnění 15 milionů korun ze státní rezervy na řešení krizových situací pro Královéhradecký kraj. Tyto prostředky budou použity likvidaci nelegální skládky nebezpečných odpadů v Libčanech na Královéhradecku.

Proces uvolňování peněz z fondu na řešení krizových situací je komplikovaný. Krajští úředníci předpokládají, že k dispozici je budou mít zhruba v polovině příštího týdne. Kraj společně s městem Hradec Králové a obcí Libčany uvolnily na likvidaci odpadů již více než 7,5 milionů korun.
Na kompletní likvidaci problému nelegální skládky nebezpečného odpadu v Libčanech budou ale potřeba ještě další finanční prostředky. Jednou z možností, kde chce kraj získat dodatečné finance, je státní rozpočet. V tuto chvíli se uvažuje o zpracování podkladů pro návrh státního rozpočtu na rok 2007. Všechny peníze, které byly v souvislosti se situací v Libčanech uvolněny, bude kraj vymáhat na viníkovi.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme