Štítky: | Mileta | City Garden |

Mileta je opět středem zájmu, lidem vadí Kaufland

Na rekonstrukci křižovatky čekají řidiči už dlouhá léta
Na rekonstrukci křižovatky čekají řidiči už dlouhá léta | autor:

V těsné blízkosti křižovatky Mileta, jejíž rekonstrukci v různých podobách plánuje město už dlouhá léta, má vyrůst i obchodní a administrativní centrum City Garden. Proti němu se nyní bouří místní sdružení Kruh pro občanskou společnost. Podle jeho zástupců je plocha obchodního domu Kaufland větší, než jakou dovoluje platný územní plán.

„Když se kácí les, létají třísky,“ praví české přísloví. V Hradci Králové by se spíše slušelo říkat, že „Když se staví nebo bourá, létají petice.“ Po podpisových kampaních proti novému obytnému komplexu Pilot 3 na Moravském předměstí, kácení stromů na Slezském předměstí, vlnám nevole spojené s obchodním domem Aupark a mnoha dalších se obyvatelé Hradce opět ozývají. Tentokrát jim vadí plánovaný obchodní a administrativní komplex City Garden, který má vyrůst v návaznosti na dlouho plánovanou rekonstrukci křižovatky Mileta na Gočárově okruhu.

Příliš velký obchodní dům

Územní plán počítá s výstavbou obchodního domu o maximální rozloze 3000 metrů čtverečních. Podle kritiků stavby má ale celková zastavěná plocha zabrat o 500 metrů více. S tím ale zástupci stavby nesouhlasí. Jádrem sporu je nejasný výpočet obchodní plochy. „V dokumentaci je uvedeno, že prodejní plocha Kauflandu je 2 834 metrů, ale developer do ní nezapočítal například pokladny nebo pekárnu,“ řekl pro idnes.cz předseda Kruhu pro občanskou společnost Jan Čížek. Podle jeho slov má obchodní centrum celkovou plochu prodejních ploch 3462 metrů. Jiný náhled na problém má autor projektu, architekt František Křelina. „Problém je, že odpůrci sčítají všechny prodejní plochy. Supermarket tam bude, ale v mém projektu byla i další řada drobných prodejen,“ řekl iDnesu Křelina.

S problémem se sdružení Kruh pro občanskou společnost obrátilo na právníky. Podle jejich vyjádření je možné, že investor pochybil. „Celou záležitost bude nyní řešit Krajský úřad, který je naším nadřízeným orgánem. V současnosti nemůžeme jeho rozhodnutí předjímat," řekl náměstek promátora Jindřih Vedlich. 

Rekonstrukce křižovatky je dlouholeté téma

Podobu křižovatky Mileta řeší město už od šedesátých let. Jedním z pozůstatků megalomanského plánu je silniční násep, kterým je u stanice záchranné služby ukončena Benešova Třída. Z něho mělo původně ústit mimoúrovňové napojení na Gočárův okruh. Mezi zašlapané projekty patří i třípatrová varianta křižovatky s kruhovým objezdem, které stál v cestě nedostatek financí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
24.2.2015 22:54
jarka (neregistrovaný)
to už si z nás dělaj ty radní pr..l.další obchodák!!!a co kamený krámy-mrtvé město,město duchu!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy uzavřely Pražský most. Někteří řidiči zákaz nerespektují, tak padají první pokuty

Pouze od včerejšího dne je kvůli opravám uzavřen Pražský most v centru Hradce. Někteří řidiči však zákaz vjezdu nerespektují a padají pokuty. V dopravní špičce auta stojí v kolonách na Tylově náměstí a Tyršově mostě. Před pár dny se dopravní situace zkomplikovala i na křižovatce…
Čtěte více

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Opravy křižovatky Mileta významně omezí chodce i cyklisty

Rekonstrukce jedné z největších křižovatek v Hradci - Mileta - už se blíží. V místě už probíhají přípravné práce a naplno opravy začnou 2. dubna. Omezení se nebude týkat pouze řidičů automobilů. Dotkne se citelně tranzitní dopravy, MHD i chodců a cyklistů. Dopravní situace a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme