MHD v Hradci Králové už příští měsíc změní ceny

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv

Městská hromadná doprava v Hradci Králové už příští měsíc zvedne ceny jednotlivého jízdného. O tři koruny více zaplatí cestující, kteří pojedou v prvním tarifním pásmu na papírovou jízdenku. Místo 15 korun budou od soboty 1. února platit 18 korun. Další změny se dotknout zlevněné papírové jízdenky, za kterou se místo 9 korun bude platit 10 korun a za koupi jízdenky u řidiče si připlatíme o dvě koruny více, to znamená, že místo 18 zaplatí cestující rovnou dvacku. Potěšující zprávou ale zůstává, že cena za jiné druhy jízdného se v hradecké MHD zvedat nebude. 

na podzim avizované zvýšení cen jízdného v královéhradecké hromadné dopravě začne platit za necelé tři týdny. Od počátku února 2014 totiž Dopravní podnik města Hradce Králové přistupuje k úpravě ceníku papírových jízdenek. Podnik tak chce alespoň částečně kompenzovat propad v tržbách za předchozí období. K němu dochází především kvůli stále klesajícímu počtu cestujících v městské hromadné dopravě. 

Podporu dopravnímu podniku poskytne i městská pokladna, ze které do jeho rozpočtu připluje také nemalá částka. V loňském roce to bylo něco málo přes 161 milionů korun, letos by to mělo být kolem 163 milionů korun. 

Cena za jízdné v MHD Hradec Králové však zůstává stejná pro cestující, kteří využívají městskou kartu k nákupu časových jízdenek nebo jako elektronickou peněženku. Ceny se nezmění ani pro ty, kteří kupují jízdné prostřednictvím SMS. Podrobný ceník, který začne platit od 1. února 2014, najdete ke stažení pod článkem ve formě PDF dokumentu.  


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme