MHD v Hradci bude na čipové karty

Zavedení čipových karet v MHD chystá na začátek příšího roku Dopravní podnik města Hradce Králové. Dlouho připravovaný projekt slibuje občanům především zrychlení a zjednodušení odbavovacího systému. Nově bude zavedeno také přestupní jízdné a výhodnější ceny tarifů na kratší vzdálenosti.
Elektronickou kartu, která provedením připomíná kartu bankovní, budou lidé v Hradci moci získat už během srpna. Karta bude vystavena na jméno cestujícího. K  žádosti, kterou je třeba vyplnit a podat u Dopravního podniku či na dalších třech informačních centrech musí být předložena také fotografie. V plném rozsahu začnou karty fungovat od ledna příštího roku. "Cestující ušetří pokud pojede v nejkratším pásmu , které zahrnuje dvě zastávky. Za tuto trasu zaplatí pět korun," vysvětluje ředitel dopravního podniku města Hradec Králové Miloslav Kulich.  
Za základní občanskou jízdenku pro jednu jízdu v jednom pásmu zaplatí cestující deset korun. Pokud se občan rozhodne pořídit si kartu ještě v srpnu, zaplatí poplatek ve výši 95 korun. Po tomto termínu bude karta vydávána za 150 korun. Další informace získají cestující ve všech prodejnách jízdenek a informačních centrech Dopravního podniku a také na telefonické lince 810 600 600.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
4.8.2005 12:14
Xaver (neregistrovaný)
čip
Jen jestli někdo provedl ekonomické porovnání stávajícího systému a nového. Nezdá se mi, že by systém s čipovou kartou byl levnější.
6.8.2005 20:36
Honza (neregistrovaný)
Proc radsi nevytisknou papirovy jizdenky,ktery by napr. byly za 12Kc a mely platnost napr. 60min a pak treba za 6Kc s platnosti jen 10min a treba i za 9Kc s platnosti 20min a byly by vsechny tyto jizdenky prestupni?Bylo by to urcite levnejsi nez naky cipy... ;o)
8.8.2005 08:45
David (neregistrovaný)
..
To urcite,hlavne si nedokazu predstavit starsi spoluobcany,jak s tim budou manipulovat.Mam v pameti jeste pokus DPMHK o znaceni jizdenek strojema,co byly pripevneny v autobuse (podobne jako v Praze),taky se to nejak nevyvedlo.
Pokud podnik chce zavest novou sluzbu,mely by karty byt zdarma a ne za takovy vydridussky poplatek...Cas panum ukaze;-)
8.8.2005 18:33
Honza (neregistrovaný)
MHD v HK
Anebo se muzou inspirovat jizdenkama a odbavovacim system v Dublin v Irsku... ;o)
9.8.2005 14:53
babka (neregistrovaný)
čipy
Kdopak potřebuje odbyt na ty slavné čtecí či platicí strojky??
16.8.2005 01:31
Jana (neregistrovaný)
Dopravni podnik na tom akorat pěkně proděla...Lidi si najdou radši jinou dopravu než aby kupovali cipovku a platili za ni vic než za normalni jizdné..
28.1.2006 15:25
Jimi Mirckof (neregistrovaný)
seš na omylu
seš na omylu kdybys viděla jaký je o ni zájem tak by ses posrala

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme