MHD je od začátku roku převážně dražší

Jízdné městskou hromadnou dopravou v Hradci Králové se od začátku roku 2006 řídí novými tarify. Ty ve většině případů přinášejí zdražení. Důvodem změny cen jízdného je kromě rostoucích cen pohonných hmot i využívání nového systému čipové karty.
Jednotlivé jízdné od 1. ledna činí 10 korun při použití čipové karty a 12 korun při použití papírové jízdenky. Ve druhém tarifním pásmu zaplatí cestující 12 korun s čipovou kartou a 14 Kč za papírovou jízdenku. Jízdenka kupovaná u řidič bude stát 15 Kč a platí pro obě pásma. Zdražení se týká i časových jízdenek. Měsíční jízdenka podraží z 290 Kč na 320 Kč. Určité zvýhodnění pro majitele čipových karet však přináší jízda na kratší vzdálenosti a při přestupech. Cestující, který jede jednu nebo dvě zastávky, tak zaplatí pouze 5 korun. Stejnou částku zaplatí i cestující za druhou jízdu, takže přestupní jízdenka jako celek bude stát 15 Kč. Přestupní interval je 35 minut ve všední dny od 4,00 do 19,00 a 50 minut ve večerních hodinách a o víkendech. Kompletní přehled tarifů je na stránkách Dopravního podniku.
Cestujícím, kteří se předzásobili jednotlivými papírovými jízdenkami za staré ceny, bude umožněno využít tyto jízdenky do konce března 31.3.2006 spolu s doplatkovými jízdenkami. Tyto doplatkové jízdenky v hodnotě 3 Kč a 1 Kč bude možné zakoupit v prodejnách Dopravního podniku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.1.2006 13:17
babka (neregistrovaný)
zdražení MHD - za co?? o kravál ve vozidle nestojím!
JO, je dražší. A ještě Vás celou cestu týrá třískáním budnů, což řidič vozidla zřejmě považuje za hudbu a zpříjemnění pobytu cestujícím ve vozidle. (Jedná se o vozidlo č. 50, které jelo v úterý dne 3.1.2006 na lince číslo 1 z Kuluků , z NHK odjezd v cca 16.30 hodin, směrem na nádraží. Když jsem vystoupila u OD TESCO,trolej zavřel dveře, ale na výjezd ze zastávky musel chvilku počkat - třískání budnů či tzv. muziky jsem slyšela až u stánku s novinami! Bez tohohle bych se klidně obešla, za to nemusím připlácet tři koruny na jednu jízdenku!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme