MHD do rozkopaných ulic jen tak nevjede, možná na konci dubna

Návrat MHD se stále odkládá, nemá kde jezdit
Návrat MHD se stále odkládá, nemá kde jezdit

Městská hromadná doprava se do rozkopaných ulic v centru Hradce Králové stále ještě nevrací.

Radní města po posledních jednáních se zhotovitelem stavby už ani nehovoří o žádném konkrétním termínu, ve kterém by se MHD v ulicích S. K. Neumanna a Dukelské znovu objevilo. 

Na zástupce města Hradec Králové se kvůli rekonstrukci náměstí 28. října, jehož součástí jsou také opravy ulic S. K. Neumanna a Dukelské, valí čím dál více kritiky. Kvůli nepříznivému počasí se neustále oddaluje termín návratu MHD do zmíněných ulic, obchodníkům utíkají zákazníci a s nimi samozřejmě výdělky. 

O opravách průběžně informujeme: 

V neposlední řadě mnoho obyvatel upozorňuje na to, že ulice by měly být před dokončením, přesto je pohyb dělníků na stavbě vcelku malý. Připomínek řeší radní města Hradec Králové mnoho. 

Návrat MHD se opět odkládá 

O návratu vozů MHD Hradec Králové se však nyní už začíná mluvit bez uvedení konkrétního termínu. 

Na posledním zasedání královéhradeckých radních náměstek pro rozvoj města Jindřich Vedlich už raději ani nechtěl spekulovat o novém termínu. Faktem ovšem zůstává, že ve smlouvě se zhotovitelem stavby se o konkrétním termínu návratu MHD do lokality tak jako tak nehovoří.

Všechny v minulosti zmíněné termíny, na příklad konec prosince loňského roku nebo únor letošního roku, město proklamovalo na základě domluvy s firmou Sovic, tedy se zhotovitelem stavby. „Posledním termínem je 27. duben, ale firma Sovis upozorňuje, že vzhlem k počasí mohou vzniknout důvody, proč se návrat MHD opět opozdí,“ popsal výsledky z posledního jednání Zdeněk Fink, primátor města Hradec Králové. 

Další velká investice se musí lépe naplánovat, míní primátor

Primátor také zmínil, že pro pěší by se zmíněná část centra města mohla otevřít. Jistý si tím však není. „Při další velké investiční akci se bude muset více dbát na termíny,“ pouze konstatoval primátor Fink. 

Obchodníci se cítí poškození

V souvislosti s unikajícími zisky chtějí někteří obchodníci a jejich právníci vymáhat po městě odškodnění.

Spor se však může nějakou dobu táhnout. „Město nechce bez soudního rozhodnutí přiznávat odškodnění,“ uvedl primátor Zdeněk Fink.  

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
9.4.2013 08:39
Veronika Volejníková (Administrátor +7)
RE:
Za nás mohu reagovat pouze tak, že z tiskové konference, kde se téma Dukelské a S. K. Neumanna probíralo, byl pan Vedlich omluven. Jinak se k tématům rekonstrukcí a oprav ve městě vyjadřuje.
Ale díky za Váš komentář.
zobrazit | souhlasím (+2) | nesouhlasím (-1)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
8.4.2013 08:56
František (neregistrovaný)
By mě zajímalo proč se k této problematice nevyjadřuje páně slavný náměstek Vedlich, který to má ve své kompetenci a měl by za to zodpovídat. Vždycky když se něco zahajuje či dokončuje, tak se všúde nacpe, aby byl viděl, ale jakmile něco po__re, tak se ani neukáže. A přitom za to může on. To doopravdy odpovídá tomu jeho mottu, kterým je slušnost. Si ji tedy představuju jinak. Ať odstoupí, když to takhle zvoral. Pak by se konečně mohlo na magistrátu něco změnit tj. reorganizovat investiční odbor a byl by snad konec plýtvání a kamarádičkování.
9.4.2013 08:39
Veronika Volejníková  (Administrátor +7)
RE:
Za nás mohu reagovat pouze tak, že z tiskové konference, kde se téma Dukelské a S. K. Neumanna probíralo, byl pan Vedlich omluven. Jinak se k tématům rekonstrukcí a oprav ve městě vyjadřuje.
Ale díky za Váš komentář.
9.4.2013 17:47
BETULE  (Nováček +1)
Na této stavbě neví kdo co má dělat,když ty dělníky pozoruje, tak je to o ničem. To trvá již devět měsíců a další budou pokračovat.Nyní tam přišlo pár dlaždičů, ty opravdu pracují,ale je jich málo. Je to jiná firma,než Sovis a je to vidět.Jinak to tam je, jako uměle natažená práce za 93000000. Obchodníci opravdu trpí,tržby šly neskutečně dolů,ale město to nezajímá.
11.4.2013 21:23
Jaroslav Hamáček (neregistrovaný)
Typická stavba
Očekávám, že se SOVIS objeví jako štědrý sponzor HK fotbalu nebo hokeje dle dohod o velmi štědrých zakázkách města...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

Podloubí na Velkém náměstí by se mělo začít opravovat v příštím roce

Opravami podloubí, ulic V Kopečku a Rokitanského a náměstí Jana Pavla II. by měla začít revitalizace Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Vedení radnice má připravený nový plán oprav této části historického centra a nyní má k dispozici revizi a doplnění studie…
Čtěte více

Historická budova střední školy v Ruseku má novou střechu. Začala tak její celková rekonstrukce

Historická budova, kde sídlí Střední škola vizuální tvorby - dříve Floristická škola, má zbrusu novou střechu. Jde o první ze čtyř etap celkové rekonstrukce budovy. Správa nemovitostí Hradec Králové, která spravuje tento objekt, zahájila modernizaci budovy v červnu tohoto roku.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme