Mezi Pouchovem a Pileticemi vznikne cyklostezka, stavební povolení je na dosah

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | autor: cs.wikipedie.cz

Příští rok se snad cyklisté mezi okrajovými hradeckými částmi Pouchov a Piletice budou konečně cítit bezpečněji. Denně jich za prací do centra města dojíždí mnoho. Dlouho plánovaná cyklostezka za 10 milionů korun by v listopadu měla získat stavební povolení, uvedl Český rozhlas Hradec Králové. 

Příprava výstavby cyklostezky mezi Pouchovem a Pileticemi nebyla jednoduchá, komplikovaly ji hlavně výkupy pozemků, řekl náměstek primátora Hradce Králové Jindřich Vedlich: „Trvalo to několik let. Byly tam i problémy s majetky Armády České republiky, což se podařilo vyřešit. Jsem velmi rád, že toto bude realizováno v nejbližší době. A že devadesát procent bude financováno z finančních prostředků Evropské unie."

Každodenně se na této trase pohybuje mnoho cyklistů dojíždějících do práce či za studiem. Nová cyklostezka, která povede v těsném sousedství stávající silnice, bude stát celkem 10 milionů korun. Původní studie počítala i s více turistickou variantou, která by vedla podél Piletického potoka. 

„Tato vyhledávací studie byla projednána s dotčenými orgány státní správy a s komisemi místní samosprávy. A na základě tohoto projednání byla doporučena k dalšímu sledování varianta řešící především dostupnost městských částí. Do škol, do zaměstnání, čili v souběhu s hlavními komunikacemi," uvedl pro Český rozhlas Hradec Králové za projekční kancelář Jiří Nývlt. 

Na cyklostezku do Piletic bude navazovat další část, která bude končit až v Ruseku. I u té nyní město řeší problémy s výkupy pozemků. 

„Tam došlo k určité komplikaci. Protože jeden z majitelů pozemků zemřel. A musíme tedy požádat v rámci dědického řízení o souhlasy do územního řízení a současně o vynětí ze zemědělského půdního fondu," přiznal náměstek primátora Vedlich. 

Město by cyklostezku do Ruseka dostavělo rádo nejdéle v roce 2020. I tady se počítá s náklady ve výši 10 milionů korun a s devadesátiprocentní dotací. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Fotbalový stadion bude hotový za rok. Starou tribunu nahradí parkoviště

Stavbaři pracují na monolitické železobetonové konstrukci multifunkční arény, během letních prázdnin by měli nejvíce pokročit u západní tribuny. V pondělí odstartovala repase stožárového osvětlení – tzv. lízátek. Stavba fotbalového stadionu, která se Hradci značně prodraží, má…
Čtěte více

Hala na Pouchově se sportovcům otevře na přelomu února a března

V těchto dnech finišují práce na tělocvičné hale na Pouchově v Hradci Králové, budova je již kompletně dokončena zbývá jen dodělat zpevněné plochy na venkovním parkovišti. Během následujících týdnů bude město řešit kolaudaci, první sportovci tak do haly pravděpodobně vyrazí na…
Čtěte více

Hradecké cyklostezky chátrají a nevyhovují koloběžkám. Město chce opravit alespoň ty nejhorší

Hradec je rájem cyklistů. Jednak pro svůj rovinatý kraj a také díky poměrně husté síti cyklostezek. Všechny však nejsou v dobrém stavu a to by chtěla hradecká radnice změnit. Chtěla by do poškozených cyklostezek investovat dvacet milionů korun. Chce tak zároveň vyjít vstříc i…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme