Štítky: | obchodní zóna | Makro |

Mezi Makrem a Hornbachem možná vyrostou další obchody

Retail park by vznikl na pozemku mezi Hornbachem, Makrem, depem přepravní společnosti PPL a železniční tratí na Pardubice.
Retail park by vznikl na pozemku mezi Hornbachem, Makrem, depem přepravní společnosti PPL a železniční tratí na Pardubice. | autor: mapy.cz

Na pozemku mezi Makrem a Hornbachem v Hradci Králové by mohl vyrůst další nákupní park. Na dosud nezastavěném pozemku by podle záměru vznikly dvě retailové haly, mezi nimi kavárna, prodejní hala a parkoviště. Retail park by vznikl na pozemku mezi Hornbachem, Makrem, depem přepravní společnosti PPL a železniční tratí na Pardubice. Vyplývá to z oznámení na úřední desce krajského úřadu, informaci přináší Hradecký deník.

 

Retail park by měl navázat na stávající obchodní zónu v Březhradě u Rašínovy třídy, vznikl by na pozemku mezi Hornbachem, Makrem, depem přepravní společnosti PPL a železniční tratí na Pardubice. Plocha je nezastavěná, z velké části ji tvoří orná půda.

Záměr Retail park Březhrad se bude posuzovat v procesu EIA, tedy zákonem o posuzování vlivů na životní prostředí. Vyplývá to z oznámení na úřední desce Královéhradeckého kraje.

Retailový neboli maloobchodní park je druh obchodní zóny, která obvykle slouží jako doplněk k hypermarketu nebo supermarketu.

„Předmětem záměru je výstavba obchodního komplexu včetně souvisejících komunikací, manipulačních ploch, přípojek inženýrských sítí, technické infrastruktury a oplocení. Realizace záměru proběhne formou stavby dvou retailových hal a jedné prodejní haly,“ uvádí se v oznámení na úřední desce kraje. Mezi retailovými halami je v plánu kavárna. Součástí záměru je také vybudování 630 parkovacích stání.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na "Hradubické" budou další dva obchodní domy s nábytkem

Mezi obchodem Sconto a nákupní zónou Tesco započala výstavba nových prodejen s nábytkem XXXLutz a také Möbelix. Alespoň je to uvedeno na plachtě staveniště. Oba obchody spadají pod jednu nadnárodní společnost. Nová cesta, která obě zóny propojí, je také z větší části hotová, už…
Čtěte více

Obchodní zóny u Tesca a u Makra spojí konečně silnice. Kdy bude hotová?

Hradeckému magistrátu se podařilo na Pražském Předměstí vykoupit strategické pozemky, díky kterým bude možné zahájit výstavbu závěrečné části obslužné komunikace mezi obchodní zónou Tesco a obchodními jednotkami směrem k Březhradu. Jedná se o pozemky o celkové rozloze 1 536 m2,…
Čtěte více

Zónu u Tesca a obchody u Březhradu spojí cesta. Město konečně vykoupí potřebné pozemky

Stavbě cesty spojující obchodní zónu u Tesca a další obchody u Březhradu by nemělo nic překážet. Na Pražském Předměstí se městu podařilo sjednat výkup strategických pozemků, díky kterým bude možné prodloužit tuto obslužnou komunikaci. Stejně tak by díky získaným pozemkům do…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme