Metrostav se dohodl s radnicí, opravy haly v Třebší zaplatí

Sportovní hala v Třebši, která byla na konci září krátce po spuštění uzavřena z technických důvodů, se nakonec oprav dočkala. Firma Metrostav, která zajišťuje stavbu haly, se dohodla s hradeckou radnicí a opravy haly zaplatí. Informuje o tom Hradecký deník.

Příčinou problémů a následného uzavření byly potíže s podlahou. Firma uznávala pouze některá technická pochybení, k dalším škodám se ale stavěla zády. Přesto se nyní dohodla s radnicí a tak na konci října mohla být zahájena odborná demontáž podlahy a vysoušení betonu. Jak dlouho ale budou opravy trvat v tuto chvíli nikdo neví. "Podle mého názoru bude objekt uzavřený minimálně do konce roku. Jsem hrozně ráda, že to alespoň takhle dopadlo. Už jsem v to ani nedoufala," řekla Hradeckému deníku ředitelka Městské správy nemovitostí Zdeňka Rychterová.
Technické problémy se začaly objevovat již v srpnu, jednalo se především o zvýšenou vlhkost v podlaze. "Podlahu montovala odborná firma zjara. Stavba ale přes zimu, přestože topili, nedokázala vyschnout. Metrostav tvrdil, že si prováděl svoje měření. Podle znalců ale nezvolili vhodnou metodu. Vlhkost byla vyšší, než naměřili," řekl vedoucí  investičního odboru hradecké radnice Valentýn Avramov.
Podle Rychterové se škoda za dva měsíce, kdy je hala mimo provoz, vyšplhala na 300 tisíc korun. Firmu přijdou opravy na zhruba 1.5 milionů korun. "Firma provede výměnu na vlastní náklady. O penězích za ušlý zisk budeme dále jednat. To ještě není uzavřené," sdělil náměstek primátora Josef Maliř.
Podle Avramova si sportovci budou muset na otevření haly ještě minimálně tři měsíce počkat.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme