Městu Hradec Králové hrozí velké finanční ztráty

Problémy na finančních trzích, které v uplynulých týdnech hýbou světem, mohou reálně ohrozit i hospodaření města Hradec Králové. Magistrát závěrem minulého týdne oznámil, že mu hrozí ztráta okolo 74 milionů korun. O další nemalé částky město přichází na investicích do akcií. Celková hodnota portfolia na konci záři byla 782 milionů korun.

Město investovalo prostřednictvím svého portfolia spravovaného prostřednictvím ČSOB Asset Management do islandských bank Glitnir a Landsbanki, které nyní mají vážné problémy. Zástupci ČSOB Asset Management se hájí tím, že správu portfolia převzali teprve v květnu letošního roku od jiného správce. V současné chvíli magistrát intenzivně sleduje vývoj situace.. "Po objevení se zpráv o možné insolventnosti islandských bank město Hradec Králové učinilo všechny možné kroky ke zjištění informací o aktuální situaci. Intenzivně komunikujeme se současným správcem portfolia i s dalšími bankovními experty v ČR a zahraničí, kteří doporučují nedělat žádné ukvapené kroky a závěry," uvedl ekonomický náměstek Boris Herman. Podle něj naštěství vývoj na finančních trzích dává naději, že město o své peníze nepřijde. "Vzhledem k nedávným zásahům i prohlášení vlád a centrálních bank hlavních světových státu lze předpokládat, že pravděpodobnost splacení většiny ostatních dluhopisů portfolia města je v tuto chvíli vysoká. Věříme tak, že i islandská vláda učiní veškerá opatření, které ochrání peníze občanů města Hradec Králové před znehodnocením," doplnil Herman.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.10.2008 10:15
flabby1989 (neregistrovaný)
Věříme tak, že i islandská vláda učiní veškerá opatření, které ochrání peníze občanů města Hradec Králové před znehodnocením.....myslím že Island má Hradec v pr**li. Několik mega jsme mohli mít za parkovný v HK, ale to jste dali těm ku**m z Atolu.
Vyjebe s náma i STARBAG a podobné firmičky HRADEC je město k smíchu !!! To by jste mělu vyvěsit na stadionech, místo MĚSTO SPORTU :-(
13.10.2008 14:26
Xaver (neregistrovaný)
Čili Hradec Králové je městečko nejen plné hoven od psů zdatně jej obsírajících. Jsou zde i další, od zastupitelů kálících občanům na hlavu...:-))
13.10.2008 18:35
flabby1989 (neregistrovaný)
No jo na hovínka jsem jaxi zapomněl.... v Nerudovce jsou občas hoooodně velká a vypečená hovna. Samozřejmě uprostřed chodníku!
13.10.2008 22:14
Pája (neregistrovaný)
Bravo,radnice lítá z průseru do průseru.No,hlavně aby na tom NĚKDO neprodělal.
16.10.2008 10:06
xyz (neregistrovaný)
Kdo na tom neprodělá jsou soukromá konta našich zastupitelů, těch se nic nedotkne. Že Hradec prodělává kde může, je přímo úměrné tomu, o kolik si zastupitelé / ne všichni/ soukromě přilepší. Nejlepší na tom je, že to zastupitelé o sobě vědí a dokonce to mezi 4 očima potvrdí. Škoda, že nejsou komunální volby letos, za dva roky lidi vychladnou a na radnici budou sedět ty samé kreatury jako teď. Maximální změna bude v tom, že se na kandidátkách objeví nové tváře z řad stranických známých.
16.10.2008 13:50
Ira (neregistrovaný)
Já si myslím, že lidi nevychladnou, protože, jak se budou blížit komunální volby, naši radní budou o to více tlačit na pilu, aby si stihli nakrást, co nejvíc. Moc dobře vědí, že už těžko budou zvoleni většinově. Všichni moji známí, kteří dřív volili ODS nyní říkají - ODS nikdy!!! ODS má špatnou pozici už i na radnici. Řadoví úřednící jsou pěkně n.....í.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme