Městskou kartu si nově dobijete přes internet

Městskou kartu si dobijete i přes internet. Ilustrační foto.
Městskou kartu si dobijete i přes internet. Ilustrační foto. | autor: hradeckralove.cz

Dobíjení královéhradeckých městských karet je nově možné i přes internet, bezhotovostně. Pro čipové karty, které slouží zejména jako elektronické jízdenky v MHD, spustil dopravní podnik tuto službu 1. března. Vyšel tak vstříc poptávce po operativnější, rychlejší a pohodlnější možnosti dobíjení. Přes internet je možné on-line plnění jak předplatných časových jízdenek, tak i dobíjení elektronické peněženky. Dosud používané možnosti dobíjení v zákaznických centrech a v šesti automatech cestujícím i nadále zůstávají.

 

On-line platbu prostřednictvím internetu lze provést od 1. března na stránkách dopravního podniku. Platba platební kartou nebo on-line internetovým bankovnictvím přes platební bránu GoPay je zaregistrována do 60 minut. To se časově výrazně liší od platby klasickým převodem - bankovním příkazem, který je také možný, ale mnohdy trvá i dva pracovní dny. Správně poukázané peníze se fyzicky na městskou kartu zapíší při jejím přiložení k libovolnému odbavovacímu terminálu ve vozidlech MHD v Hradci Králové. Následným přiložením karty se provede úhrada objednaného druhu jízdného.

„Internetové dobíjení zjednoduší především nákup předplatných časových jízdenek a plnění elektronické peněženky městské karty. Operativnost systému umožní účinně eliminovat situaci, kdy cestující vlastnící městskou kartu je nucen jet na papírovou jízdenku jen z toho důvodu, že si neměl čas dobít peněženku či zakoupit předplatnou časovou jízdenku. Mimo to je možné v novém systému zjistit aktuální informace o kartě včetně její platnosti, výši finančního zůstatku na ní a lze si zde také nastavit upozornění na konec platnosti časové jízdenky,“ přibližuje nové možnosti a výhody on-line dobíjení vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna. „Dlouhodobou strategií dopravního podniku je zkvalitňování služeb pro cestující. Jsme přesvědčeni, že pestrá paleta úhrady jízdného včetně dalšího uživatelsky pohodlného a zejména bezhotovostního způsobu platby jízdného ještě více usnadní a zpříjemní cestování v MHD,“ věří v novou nabídku pro stávající i potenciální cestující ředitel dopravního podniku Miloslav Kulich.

Městské bezkontaktní čipové karty byly v hradecké MHD zavedeny 1. ledna 2006. Vydáno jich bylo již více než 130 tisíc, v aktivním provozu je u cca 70 tisíc uživatelů. Zákazník mohl dosud k jejich finančnímu dobití využít tří zákaznických center nebo šesti dobíjecích automatů, které zůstávají i nadále v provozu.

Městskou kartu je mimo MHD možné využít také na letním koupališti Flošna, ve wellness studiu Flošna, v městských lázních a aquacentru. Kartu je možné použít také k identifikaci čtenáře v půjčovnách Knihovny města Hradce Králové a jako čtenářský průkaz do Studijní a vědecké knihovny. Současně je z ní možné platit jízdné na zimní lince skibusu na trase Hradec Králové – Deštné v Orlických horách a v turistickém hradeckém silničním vláčku.

Systém umožňuje provádět platbu tedy několika způsoby:
1. platební kartou (VISA, VISA Electron, MasterCard, MasterCard Electronic)
2. on-line internetovým bankovnictvím (díky platební bráně GoPay) platebními tlačítky přes tyto banky: Česká spořitelna (PLATBA 24), Raiffeisenbank (ePlatby), Komerční banka (Moje platba), mBank (mPeníze) a Fio banka. Rychlost platby se vyrovná platební kartě. Jedná se o bezpečnou, komfortní a okamžitou platbu ze standardního internetového bankovnictví zákazníka bez nutnosti vyplňování platebního příkazu  
3. standardním bankovním převodem (platební příkazem) – bezhotovostní platbou s nutností vyplnění bankovního příkazu prostřednictvím standardního bankovního převodu v rámci ČR na uvedený účet. Nelze však zadat trvalý příkaz.
Platební systém GoPay je licencován a regulován Českou národní bankou k činnosti instituce elektronických peněz a je pod dohledem Ministerstva financí ČR.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
3.3.2015 01:13
P M (neregistrovaný)
No huraaaa
to to trvalo zobrazit | souhlasím (+2) | nesouhlasím (-0)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.3.2015 01:13
P M (neregistrovaný)
No huraaaa
to to trvalo

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD úspěšní v Jízdě bez nehod

Tři „milionáři“ přibyli v závěru letošního roku mezi řidiči MHD v královéhradeckém dopravním podniku. Jde o šoféry, kteří úspěšně brázdili ulice města 20 let bez zaviněné nehody. Dnes byli slavnostně oceněni za účasti vedení podniku i města.
Čtěte více

ZVEME: Zažít můžete Noc vědců, pohádkovou či hororovou bojovku v lesích

Kam vyrazit v Hradci o víkendu? Třeba do Dopravního podniku, který u příležitosti 95. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové pořádá den otevřených dveří. Univerzita a další vědecké instituce lákají na Noc vědců. Vyrazit můžete do hradeckých lesů na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme