Městskou hudební síň čekají opravy

| autor: hradeckralove.cz

Nové zázemí čeká na návštěvníky Městské hudební síně v Zieglerově ulici. V původní kapli seminárního kostela vzniknou nové toalety, které budou vyhovující i pro tělesně postižené. Radnice na projekt uvolní 1,2 milionu korun. Zastupitelstvo odsouhlasilo financování projektu minulý týden.

„Sociální zařízení je nevyhovující, proto dojde k jeho kompletní rekonstrukci a k navýšení počtu míst dámského a pánského WC. Navíc vznikne i WC pro tělesně postižené. Takový historicky vzácný a reprezentativní prostor města si důstojné zázemí zaslouží,“ řekla Romana Lišková, náměstkyně primátora zodpovědná za městský majetek. Za investovaných 1,2 milionu bude v hudební síni zrekonstruováno současné sociální zařízení. „Kromě stávajících toalet vzniknou nové, které bude speciálně uprůsobeno pro tělesně postižené,“ řekla tisková mluvčí mafistrátu Magdalena Vlčková.
Městská hudební síň hostí ročně zhruba 12 koncertů, konají se tu navíc i další akce. Například během rekonstrukce domu U Špuláků poskytl prostor, který byl postaven v 18, století, zázemí pro svatebčany. Městskou hudební síň využívá pravidelně i Český červený kříž pro slavnostní setkávání a oceňování bezpříspěvkových dárců krve a koná se zde zřejmě nejoblíbenější akce svého druhu - Hradecký koštýř,“ vysvětlil význam objektu Miroslav Franc z Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti.

Původní seminární kostel byl postaven v 18. století na místě zbořeného královského hradu. Městská hudební síň se nachází v zrenovované kapli sv. Jana Nepomuckého, která je součástí kostela. Kapacita koncertního sálu je až 200 návštěvníků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme