Městské lázně se chtějí více zalíbit dětem. Více atrakcí v koutku na hraní a oprava dětských šaten

Aquacentrum HK
Aquacentrum HK | autor: snhk.cz

Pracovníci městských lázní v současné době doplňují dětský koutek v Aquacentru v Městských lázních. Děti zde naleznou nové balanční kameny a různé hračky. Další etapou těchto vylepšení je pak kompletní přestavba dětských šaten v 50m plaveckém bazénu. Měly by být barevnější, útulnější a komfortnější. Dětské šatny byly v původním stavu již od otevření Plaveckého bazénu v roce 1993, dámské a pánské šatny a sociální zařízení prošly kompletní přestavbou již v roce 2012.

Renovace dětských šaten v celkové hodnotě 3,9 milionů korun je technologicky a časově natolik náročná, že ji nebylo možné stihnout v průběhu odstávky, ale zasahuje i do stávajícího provozu. "Nedělají se totiž jen povrchové úpravy pro zatraktivnění prostředí, ale jsou kompletně vyměňovány i všechny rozvody vody, odpadů, elektřiny a vzduchotechniky a vše je znovu zaizolováno za použití nejnovějších materiálů, abychom našim nejmenším návštěvníkům zajistili nejen komfortnější, ale i zdravější a bezpečnější prostředí. Přestavba začala ihned se začátkem odstávky a bude dokončena ve druhé polovině října," uvádí Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí magistrátu.

V první fázi (bourací a hrubé stavební práce) bylo nutné uzavření dětského bazénku. Uzavřena byla i terasa propojující Plavecký bazén a Slunnou loučku. Nyní už je dětský bazén otevřen.

A na co se mohou nejmenší návštěvníci lázní těšit? První malou ochutnávku již dostali při otevření dětského bazénu v podobě nových pohádkových postaviček na oknech a dveřích. Mnohem víc je ale čeká po otevření šaten. Veselé a barevné obklady na stěnách, nové vybavení, senzorické sprchy a kompletně útulnější zázemí. Už při příchodu k šatnám na ně dýchne nové prostředí, neboť součástí přestavby je i vstupní chodba k dětským šatnám.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme