Městské lázně, plavecký bazén a Flošna od Nového roku zdraží

| autor: snhk.cz

Rada města Hradec Králové schválila nové ceníky vstupného a služeb pro krytý plavecký areál a Wellness studio Flošna na rok 2018. Od ledna se sjednotí ceny vstupného do jednotlivých bazénů, i majitelé čipových hodinek nově zaplatí minimálně hodinu, kratší doba už pro ně nebude možná. Vstupné podraží o zhruba pět procent, ruší se rodinné vstupné a namísto něj se zavádí plošná desetiprocentní sleva i pro početnější rodiny.

Za zvýšení cen mohou podle Správy nemovitostí Hradec Králové rostoucí prvotní náklady celého areálu, nový ceník je podle provozovatelů pro návštěvníky jednodušší, srozumitelnější a přehlednější. Ceny do Wellness studia Flošna zdraží průměrně o 8 až 10 korun za vstup.

"Nejpodstatnější změnou v cenách vstupného je sjednocení času pobytu pro majitele čipových hodinek a jednorázově platících návštěvníků. Minimální pobyt se stanovuje na 60 minut, přesto mají majitelé čipových hodinek stále výrazné výhody a nižší ceny, a po hodině pobytu i nadále hradí vstupné po minutách," upozorňuje mluvčí hradeckého magistrátu Petr Vinklář. 

Návštěvníci, kteří v plaveckých areálech pobývali například pouze 45 minut, tedy zdražení pocítí zavedením hodinové minimální doby pobytu. I pro ostatní se ale průměrně navýší cena vstupného asi o 5 procent na vstup. K dalším novinkám v ceníku patří zrušení jednotlivých cen pro rodiny a jejich nahrazení 10% slevou ze základního jednorázového vstupného do aquacentra. 

"Tato změna v rodinném vstupném byla zavedena již v létě na Flošně a z reakcí návštěvníků se velmi osvědčila. Správa nemovitostí Hradec Králové vychází vstříc i požadavkům početnějších rodin a navyšuje počet dětí, které se do rodinného vstupného započítávají, ze tří na čtyři," uvedl Vinklář.

Navíc začne u dětí do 120 cm platiti jednotná cena 40 korun v obou areálech, což u vstupu do plaveckého 50-ti metrového bazénu znamená navýšení o 4 koruny, v aquacentru bude cena zachována ve stejné výši. Celodenní vstupné zdraží o 10 korun a bude nastaveno u všech druhů vstupů stejně.

"Příjemnou změnou pro majitele čipových hodinek je, že se již nebude počítat minimální doba pobytu při průchodu mezi krytým 50-ti metrovým bazénem a aquacentrem, návštěvník bude platit pouze sazbu za minutu, která je stanovená pro příslušný areál," dodal mluvčí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Květen v městských lázních bude ve znamení výhod a akcí

Květen bude měsíce, kdy v hradeckých městských lázních pořádají spoustu akcí pro svoje návštěvníky. Které to budou? Například za 10 návštěv jeden celodenní vstup zdarma, májové svátky a víkendy se sklenkou sektu i aquahrátky pro rodiny s dětmi. Vstupy není utné nasbírat pouze v…
Čtěte více

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme