Městská policie uvedla do provozu další kameru

Město Hradec Králové posílilo městský kamerový systém o 16. kameru, která je umístěna na budově magistrátu města na třídě Československé armády. Je tak doplněno monitorování pořádku a bezpečnosti na malém Gočárově okruhu.
Uvažovanou instalací kamery před zimním stadionem v roce 2005 by měla být kompletně monitorován celý okruh z hlediska přehledu nad veřejným pořádkem. "Město na kamerový systém ze svého rozpočtu vynaložilo více jak 10 milionů korun. Nově zakoupená kamera PELCO s vysokou technickou úrovní zobrazení včetně instalace stála 576 tisíc korun. Strážníci oceňují především velké rozlišení, přiblížení, rychlé přetáčení a kvalitu obrazu. Jsou tak z obslužného pracoviště schopni zjistit například zda vozidla zaparkovaná před magistrátem mají zaplacené parkovné, sledovat skupiny fanoušků ze Všesportovního stadionu, nebo situaci před magistrátem," řekl primátor města Oldřich Vlasák.
"Pro město i Městskou policii je prioritní monitorování situace v městských částech s vysokou frekvencí pohybu osob a vozidel, například u obchodních středisek, ve střední části města a v historickém centru. Při rozmístění kamer jsme posuzovali zejména hlediska veřejného pořádku, bezpečnosti a také místa možných výtržností. Kamerový systém je v provozu od roku 1998. Jen v minulém roce bylo díky tomu systému odhaleno 3 803 přestupků," doplnil informace ředitel Městské policie Hradec Králové Zdeněk Šrajer.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme