Městská policie tvrdě trestala za jízdu na červenou

Královéhradecká městská policie se v těchto dnech při dopravně-bezpečnostních akcích zaměřila na dohled nad dodržováním červeného světelného signálu na křižovatce ulic Brněnská a Sokolská. Kruhová křižovatka Brněnská má vjezdové a výjezdové semafory.
Jak uvedla tisková mluvčí městské policie Eva Čížková, řidiči signál velmi často nerespektují, nebo si vůbec nepovšimnou další série semaforů. "Touto nepozorností může dojít k vážnému ohrožení ostatních účastníků provozu, především vozidel vyjíždějících na zelený signál z druhého směru, či najetí do přecházejících chodců," uvedla mluvčí.
Kontroly probíhaly v pondělí 29.10. a ve středu 31.10.,  vždy hodinu  dopoledne a hodinu  odpoledne. Během těchto čtyř hodin bylo zaznamenáno 28 přestupků. Hříšníci ve většině případů dostali pokutu 2500 Kč a z konta jim bude odečteno 5 bodů.
Protože se jedná o závažný přestupek, ohrožující život, zdraví a majetek lidí, budou se tyto akce, zaměřené na nerespektování světelné signalizace, opakovat na území celého města.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.11.2007 15:55
Xaver (neregistrovaný)
červený semafor
Na křižovatce Brněnská - Sokolská se jezdí bez ohledu na barvu světelné signalizace. Dokud z druhého směru nic nejede nebo jede pomalu, všichni jezdí, ať je na semaforu červená nebo zelená. Divím se, že tam policie nevylepšuje své finance stále, vyplatilo by se jim to.
3.11.2007 18:45
Marda (neregistrovaný)
RE: červený semafor
ty praskaci :-)
5.11.2007 21:12
rzr (neregistrovaný)
RE: červený semafor
Za povšimnutí stojí hlavně "Jak uvedla tisková mluvčí městské policie Eva Čížková, řidiči signál velmi často nerespektují, nebo si vůbec nepovšimnou další série semaforů" tj. Městská Policie moc dobře ví, že křižovatka je spíš nefunkční, ale drze si mastí kapsu, místo toho, aby se postarala o změnu k lepšímu. Tahle křižovatka funguje jen, když jsou světla vypnutý, jinak je to jen brzda provozu a past na řidiče.
6.11.2007 07:17
Xaver (neregistrovaný)
RE: rzr
Kdo si nepovšimne semaforu, nemá za volantem co dělat a může si jezdit jen doma na zahradě. Ony ty semafory jsou vidět v každou denní i noční dobu.
6.11.2007 09:04
rzr (neregistrovaný)
RE: rzr
No ono těch světel je tolik, že to vypadá jak na pouti a ne na křižovatce. Nehodlám omlouvat ježdění na červeno, ale ani ten zázrak dopravního inženýrství, který se tváří jako kruhový objezd, ale se světly to tak fakticky není. Nelíbí se mi hlavně chvání pohrobků Veřejné Bezpečnosti, kteří místo toho aby situaci vyřešili, tak si na ní jenom mastí kapsu. Nehodnotím jiné aktivity MP ale jen tuto konkrétní.
6.11.2007 13:26
Lukyn (neregistrovaný)
červená
Myslím, že by se měso mělo vysrat na kamery a hlavně na radary, ať městský kontrolujou opilý děti po večerech a když dopravu, tak červenou, ale často a na různejch místech. Jo a hlavě by měli konrolovat červenou a ne oranžovou, jak je jejich dobrým zvykem!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme