Městská policie představí nové uniformy čestné stráže

Městská policie Hradec Králové založila v polovině roku 2005 svou jednotku čestné stráže. "Její vznik je vyjádřením postoje k více než stodvacetileté tradici městských strážníků v Hradci Králové i historickým tradicím našeho krásného města," řekl vrchní velitel Městské policie, primátor města Otakar Divíšek.
Posláním čestné stráže je aktivně reprezentovat Městskou policii a královéhradecký magistrát na veřejnosti. Jednotka proto bude vystupovat na veřejnosti v rámci státních svátků a výročí a zejména zajišťovat protokolární aktivity primátora při státních a jiných významných návštěvách ve městě. "Dalším smyslem existence čestné stráže bude také zajišťování slavnostních příležitostí Městské policie, například při udělování ocenění strážníkům," uvedl ředitel královéhradecké Městské policie Miroslav Hloušek.
Čestná stráž bude také ochraňovat a používat oficiálního prapor města a připravovanou standartu Městské policie. "Tvorbu uniforem čestné stráže, respektive jejich součástí, jsme svěřili 12 dodavatelům. Nejvíce se na nich podílela firma Xena Praha, která nám zároveň dodává standardní uniformy," dodal ředitel.
Jednotku čestné stráže Městské policie Hradec Králové občané poprvé spatří už tento pátek 28. října na Masarykově náměstí v Hradci Králové v rámci oslav státního svátku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.11.2005 09:16
Franta (neregistrovaný)
Uniformy
Co je platno, že policisti a hasiči (je lhostejno, zda státní, městští či dobrovolní) nemají peníze např. na zimní pneumatiky, důležité je, že mají nový kabát a botky na přehlídku.
....vo tom to (přeci) je....

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme