Městská policie má nové komunikátory

Strážníci Městské policie Hradec Králové v těchto dnech již vyrážejí do terénu s novými komunikátory. Ty jim podstatně usnadní a urychlí práci. "Pokud zastaví nějakého hříšníka, nebudou muset volat na centrálu jako dosud a zjišťovat přes kolegy v kanceláři informace o dotyčné osobě, vše budou mít u sebe. Potřebné informace si zadají do přístroje," vysvětlila Eva Čížková, mluvčí Městské policie Hradec Králové.

Nejrůznější evidence a seznamy si zadají do seznamu komunikátoru a postupně do něj budou zaevidovávat nové informace a případy, které odhalí.
Komunikátory jsou nepatrně větší než mobilní telefon. Jde v podstatě o menší kapesní počítač, ve kterém mají strážníci například evidenci majitelů psů, seznam odcizených jízdních kol apod. Navíc v sobě mají digitální fotoaparát a slouží i jako mobilní telefon. „Každý strážník má svůj vlastní komunikátor, nešlo o levnou záležitost, ale bude pro nás velmi prospěšná,“ dodala Čížková.
Strážníci doufají, že řešení přestupků a každodenních problémů teď pro ně bude jednodušší.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
17.9.2008 14:20
RaF (neregistrovaný)
To je sice pěkné, ale rómskej binec to neuklidí.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme