Městská policie bude hlídat hradecké lesy

Strážníci královéhradecké městské policie budou vypomáhat lesníkům začnou nově hlídkovat i v příměstských lesích mezi Hradcem Králové a Bělčí nad Orlicí. Lesy jsou často útočištěm různých kriminálních živlů a nepřizpůsobivých sociálních skupin lidí. Protože strážníci mohou působit oficiálně jen na území Hradce Králové a část lesů vlastněných městem patří do katastru Bělče, bude mezi Hradcem a obcím Běleč uzavřena veřejnoprávní smlouva o působnosti městské policie. Informovala o tom tisková mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková.

„Dispoziční umístění lesů nahrává k využití různými kriminálními živly a poskytují útočiště i skupinám lidí s cílem páchat přestupky nebo trestné činy. Hradečnice je navíc zneužívána jako úniková cesta z města. Lesníci proto vítají možnou součinnost strážníků, neboť už dále nejsou schopni v rámci svých kompetencí zajistit ochranu majetku na celé ploše lesů sami,“ uvedl ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán
Strážníci mohou sloužit pouze na katastrech území vymezených příslušnými platnými veřejnoprávními smlouvami. I když příměstské lesy pod správou městské organizace čítají zhruba čtyři tisíce hektarů, tak ne celá část se nachází na katastru území města Hradec Králové, kde mohou strážníci svou práci vykonávat.  „Strážníci s lesníky tak společnými hlídkami zajistí ochranu majetku a vymahatelnost zákazu některých činností v lese, zejména se pak zaměří na neoprávněné vjezdy motorových vozidel do lesa, na rozdělávání otevřených ohňů a táboření mimo vyhrazená místa, na znečišťování lesa odpady a odpadky, na krádeže dříví, vandalismus a nebo na parkování vozidel před závorami, což znemožňuje práci lesnímu provozu,“ přiblížil budoucí způsob spolupráce ředitel královéhradecké městské policie Miroslav Hloušek. Jak dodal, smíšené hlídky při prvních pilotních službách úspěšně zasahovaly v lesích na katastru území Hradec Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme