Městská pláž na hradeckém nábřeží letos nebude

Občané Hradce Králové se v létě na břehu Labe v centru města zřejmě koupat nebudou. Magistrát totiž nezískal od Povodí Labe potřebné povolení. Radnice však hledá další způsoby, které by lidem umožnily koupání pod širým nebem.

Zájem o městské koupání podle radních rozhodně nechybí. "Pláž je určena zejména mladým lidem a studentům. Hradec je univerzitní město a tak tento typ atrakce by měl i nadále ve městě být zachován," uvedl náměstek primátora Martin Soukup. Radnice podle Soukupa hledá náhradní možnosti letního koupání.  "Jednáme s provozovateli a ti chtějí koupání umístit mimo jiné přímo v centru města na některém z náměstí. Jednalo by se o bazén, který je možné lehce nainstalovat," doplňuje Soukup. Otázka koupání v Hradci však zůstává stále otevřenou záležitostí.
Městskou písečnou  pláž zprovoznil magistrát poprvé v minulém roce. Radní se nechali inspirovat zahraničními městskými plážemi, které  se například ve Francii staly nepostradatelnou součástí a doplňkem letních  aktivit místních občanů.

 

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.6.2005 15:22
Xaver (neregistrovaný)
bazén
To je ono, třeba Ulrichovo náměstí by se tím oživilo. Nakonec jeden bazén už je na Masarykově náměstí. A velká výhoda....psi to tak vysoko nedokáží obechcat.
6.6.2005 14:42
babka (neregistrovaný)
RE: bazén
No jasně, vždyť už jim to před časem někdo navrhoval (viz. vzkazy v Hradeckých novinách). Vše je tam hned po ruce, i první pomoc není daleko...Alespoň by sloužilo i jiným účelům, než jen tzv. "prkýnkářům", pod nimiž praská dlažba...A ze sloupu by na to ze za stolu shlížel pan bývalý starosta Ulrich - měli bychom raritu, možná nejen Evropskou, ale i světovou...
6.6.2005 14:45
z davu (neregistrovaný)
RE: bazén
Na Masarykáči - to je přece káď na vánoční prodej ryb... jinak celoročně nevyužitá , protože ji tam zapoměli...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme