Město získalo od armády hřiště

Hradecká radnice, která léta usilovala o pozemky armády, od ní nyní zdarma získala fotbalové hřiště. To se nachází blízko základny hasičů a areálu Univerzity Hradec Králové. Hřiště by po přestavbě mohlo být využíváno k tréninkům hradeckého fotbalového klubu. Informuje o tom Mladá fronta dnes.

„Pro hradecké fanoušky je to srdeční záležitost, kdysi se právě tam hrávala první liga. Fotbalu by mělo hřiště sloužit i nadále,“ řekl MF Dnes náměstek hradeckého primátora Martin Soukup. Hradecká radnice se stala majitelem tohoto pozemku minulý týden. Podařilo se jí také získat pozemky v areálu letiště ve Věkoších. „Smlouva je již podepsaná. V současné době probíhá řízení o zapsání pozemků do katastru nemovitostí. Drtivou většinu pozemků na letišti jsme již získali, zbývá ještě poslední ze čtyř etap převodů menší části pozemků,“ uvedl vedoucí majetkového odboru hradeckého magistrátu Jiří Kaucký. Na těchto pozemcích v areálu letiště by měla vzniknout celorepubliková centrála hasičského záchranného sboru.
Město má zájem i o další pozemky, které patří armádě. Zejména pak Žižkova kasárna v Komenského ulici pod Velkým náměstím. Bylo by tam totiž ideální místo pro další parkovací dům, do kterého by se vešly stovky aut a tím by se opět trochu zlepšila situace s parkováním.
Jeden z prvních převodů armádních pozemků na město proběhl v osmdesátých letech minulého století. Dnes chce královéhradecká radnice získat od armády všechny nepotřebné pozemky. Některých se ale armáda vzdát nechce. Jsou to například kasárna Na Střezině či vojenské opravny v Brněnské ulici. O dalších přesunech majetku se bude nadále jednat.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme