Město zatím prodá osmatřicet domů

Hradečtí zastupitelé na svém posledním zasedání projednávali prodej bytových domů a upravili pravidla tak, že umožňují kombinovaný odkup. Město chce prodat celkem jednačtyřicet domů, nabídku zatím využilo jen osmatřicet.

„Někteří nájemníci požádali o kombinovanou metodu odkupu, tak to pro jejich klid bude v pravidlech uvedeno,“ sdělila náměstkyně primátora Pavla Finfrlová. Kombinovaná metoda  umožňuje odkup části domu družstvem a části nájemníky.  Na nabídku města dosud přistoupilo osmatřicet domů. „U tří domů se nájemníci nedohodli, i když někteří jednotlivci zájem mají. Jedná se o menší domy,“ uvedla náměstkyně Finfrlová. U domů, které se budou prodávat jednotlivým nájemníkům, musí město nechat zpracovat prohlášení vlastníků. „Asi ve třech případech se  prodají celé domy, tam to půjde rychleji. Nabídku odešleme již koncem prosince,“ řekla Finfrlová. Na starém městě prodej komplikují věcná břemena. „U dvou až třech domů jsou přístupy přes cizí domy. Chceme to jednoznačně zakotvit do  katastru nemovitostí, aby nenastaly problémy,“ dodala Finfrlová.
Záměr prodeje domů v centru radnice zveřejnila již v létě loňského roku a  za domy získá zhruba 350 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme