Štítky: | ceny města |

Město tradičně bude udělovat ceny osobnostem Hradce. Můžete nominovat

Výroční ceny
Výroční ceny | autor: MMHK

Už se stalo tradicí, že hradecký magistrát odměňuje výjimečné osobnosti, které ve městě působí výročními cenami. Chce tak učinit i za rok 2015. Pokud někoho takového máte ve svém okolí, můžete ho nominovat. Návrhy mohou posílat občané i právnické osoby se sídlem v Hradci až do konce měsíce ledna.

Ocenění se udělují v několika kategoriích. Navržení, kteří v roce 2015 významným počinem na poli kulturním či sportovním přispěli k obohacení života našeho města nebo jeho reprezentaci v České republice i v zahraničí, se mohou ucházet o kulturní cenu nazvanou Hradecká múza a o Hradeckou sportovní cenu.

Několik kategorií

Cenou Primus inter pares mohou být oceněny výjimečné, dlouhodobé výsledky v oblasti kultury, vědy, výchovy, sportu a Cenou dr. Františka Ulricha je oceňováno celoživotní dílo v jakémkoliv oboru lidské činnosti, které má významný přínos pro město Hradec Králové a přispělo k mimořádné propagaci nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Událost roku je ocenění za výjimečný čin, investici, projekt, stavbu, událost či akci přínosnou pro město a kvalitu života jeho obyvatel v roce 2015.

Návrhy na udělení výroční ceny mohou občané města i právnické osoby se sídlem v Hradci Králové podávat do 31. ledna. Formulář návrhu na udělení výroční ceny a další podrobné informace najdete na webových stránkách magistrátu.

Kdo si ceny odnesl v loňském roce?

V loňském roce byla laureátkou Ceny primátora města za studentskou tvůrčí práci 2014 Mgr. Martina Koláčková, Ph.D., která pracuje na Ústavu lékařské imunologie a alergologie Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Ve svém výzkumu se zaměřila na jedinečnou oblast studia zánětových reakcí vyvolaných operací na srdci. Studentka díky tomu významně přispěla k hlubšímu pochopení procesů zánětové reakce u kardiochirurgických pacientů.

Laureátkami Hradecké sportovní ceny 2014 se staly Hradecké lvice, oddíl basketbalu TJ Sokol Hradec Králové patří dlouhodobě mezi nejlepší basketbalové kluby v České republice.

Laureátm Hradecké múzy 2014 byl Dušan Hřebíček, rodák z Olomouce, začínal jako elév ve Večerním Brně, pak působil v Českém Těšíně a 24 let byl členem královéhradeckého Klicperova divadla. Zahrál si v něm spoustu velkých rolí.

Laureátem Ceny Primus Inter Pares byl Mgr. Jiří Vyšohlíd. Královéhradecké Divadlo Drak v něm už čtyři dekády má všestranného herce, režiséra i vynikajícího skladatele, který je podepsán pod desítkami inscenací včetně těch nejslavnějších režiséra Josefa Krofty.

Titul Událost roku si nakonec díky největšímu počtu hlasů odneslo Snesení a otevření makovice Bílé věže.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Medaile letos získali sportovec, vědci i městské lesy

U příležitosti výročí založení samostatného československého státu se předával medaile i v hradecké filharmonii. Letos je získali vodní slalomář Vojtěch Heger, farmakolog profesor Jaroslav Květina in memoriam a astronom Martin Lehký in memoriam. Za dlouholetou péči o městské…
Čtěte více

Hradec hledá kandidáty na ceny města, navrhnout je může každý

I letos budou v Hradci Králové oceněny osobnosti, které se v loňském roce svým působením zasadily o reprezentaci města v oblasti sportu, vědy a kultrury. Stejně jako v minulých letech, i tentokrát mohou své favority nominovat obyvatelé města. Své návrhy mohou posílat až do konce…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme