Město se stalo majitelem poloviny akcí extraligového klubu

Mountfield HK je už z poloviny městský
Mountfield HK je už z poloviny městský

Na úterním zasedání zastupitelů města Hradec Králové se jednalo o odkoupení poloviny kmenových listinných akcií nové extraligové hokejové společnosti Mountfield HK a.s. Je to jeden z dalších administrativních a právních kroků, které město musí udělat proto, aby se stalo plnohodnotným akcionářem a polovičním majitelem nově vzniklého extraligového hokejového klubu. 

Společnost Mountfield založila akciovou společnost Mountfield HK teprve v druhé polovině července a do vínku jí dala základní jmění v hodnotě dvou milionů korun.

Ač se do debaty kolem projednávaného bodu zapojilo hned několik zastupitelů, tak závěrem byl odkoup akcií hladce odsouhlasen 21 hlasy. Tímto přestává být společnost Mountfield jediným akcionářem nového extraligového klubu a z 50 % je vlastníkem už také město Hradec Králové. 

Z městské kasy do hokeje poputují další miliony

Zastupitelé Hradce Králové také odsouhlasili, že se z rozpočtu města bude přispívat na vrcholový a výkonnostní sport v částce 13,7 milionu korun, která poputuje do nového klubu Mountfield HK. Tato částka však není až tak překvapivá, protože stejnou nebo podobnou částkou byl již dříve podporován i prvoligový klub Královští lvi Hradec Králové.

Podle poslední dohody mezi zástupci města Hradec Králové a zástupci společnosti Mountfield se bude město také podílet na finančním zajištění správy a užívání zimního stadionu. Podle náměstka Martina Soukupa by to mělo být v maximální výši tří milionů korun v hokejové sezóně 2013/2014.

Na zastupitelstvu náměstek Soukup, který byl autorem návrhu, uvedl, že se bude muset udělat přesné vyučtování, které ukáže, kolik správa a údržba zimního stadionu stojí ve skutečnosti. V otázce zimního stadionu, především pak v chování jeho současného správce a provozovatele společnosti ABD, můžeme očekávat ještě zajímavý vývoj.  

Každopádně, náměstek Soukup i vedení města doufá, že se náklady na údržbu stadionu budou postupem času pouze snižovat a nový hokejový klub přinese také zvyšující se výnosy.

Finanční podpora města extraligovému hokeji v sezóně 2013/2014 se tak ve finále vyšplhá až na částku necelých 17 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme