Město se pustí do rekonstrukce náměstí u malého Teska

Prostor náměstí 28. října u obchodního domu Tesco v centru Hradce Králové projde rekonstrukcí. Stavbaři se na něm usídlí zřejmě již v květnu, páce by měly být hotovy do října příštího roku.

O zahájení projektu rozhodla tento týden rada města Hradce Králové, když schválila komisi, která vybere dodavatele stavby. "Samotné rekonstrukci bude předcházet i oprava křižovatky u bývalého Meinla, která by měla proběhnout v dubnu a květnu. Povedou tudy objízdné trasy městské hromadné dopravy," řekl náměstek primátora Jindřich Vedlich. Na náměstí by měl vzniknout prostor pro trhovce i pamětní deska letců z 2. světové války.

Celkové náklady by se podle Vedlicha měly pohybovat okolo 80 milionů korun, ale vysoutěžením by se ještě mohly snížit. V návaznosti na náměstí se bude opravovat i Dukelská třída, což bude představovat náklady okolo 30 milionů korun.

Dalším prostorem, kde město počítá s opravou, jsou Šimkovy sady. Její realizace začne až po dubnovém Majálesu. "Projektová dokumentace počítala původně s náklady 65 milionů, z dalších stupňů vyplynulo navýšení na 119 milionů, ale po seškrtání se je podařilo stlačit na 79 milionů korun. Celkovou realizaci předpokládáme na 1 rok," doplnil náměstek Vedlich.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.2.2012 08:11
diviš  (Nováček +9)
město se pustí...
To tam bude město dělat tunel,nebo co bude tak dlouho trvat?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme