Město se chystá na příjezd sparťanských fanoušků

Dnešní fotbalové utkání mezi Hradcem Králové a Spartou Praha neznamená pouze svátek pro fotbalové fanoušky, ale také nejvyšší pohotovost pro pořádkové složky ve městě. Utkání začíná ve 20,15, ale už od odpoledních hodin bude ve městě zvýšený bezpečnostní režim.

"Nelze ponechat nic náhodě, i když to není první rizikový zápas na hradeckém fotbalovém kolbišti,“ uvedl ředitel Městské policie Hradec Králové Miroslav Hloušek. Jak dodal, v pátek večer bude ve službě zvýšený počet strážníků, neboť musí zabezpečit veřejný pořádek nejen v okolí stadionu, ale i ve zbývajících částech města.

Zvýšenou aktivitu hlásí i republiková policie. "Na tento zápas budou ve službě desítky policistů, v případě potřeby jich bude i více. Připraveni k zásahu jsou i těžkooděnci,“ uvedl Miroslav Heřmánek z Policie České republiky. V pohotovosti budou ovšem i úředníci magistrátu. Pracovníci odboru správního budou přímo na místě připraveni řešit v případě potřeby přestupky ve správním řízení.

Fanoušci se začnou do Hradce Králové sjíždět už v pátek po poledni, využijí vlaky, autobusy i svá vozidla. Pro ty nadšence, kteří přicestují na nádraží, budou opět vyčleněny speciálně vybavené autobusy. Mnozí fanoušci se zřejmě vydají za zábavou do ulic města a to i po utkání. Proto chce město upozornit na případná rizika například provozovatele restaurací. Fanoušci hostů budou na stadion přicházet branou od II. městského okruhu, aby byl omezen kontakt s domácími diváky. V porovnání s jinými zápasy se Spartou se však dnes dá očekávát pohodovější průběh. Utkání je totiž vysíláno v televizi a ani chladné zimní počasí velkou návštěvnost nepodpoří.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme