Město rozšíří parkoviště za budovou magistrátu

Výrazného rozšíření se dočká parkoviště za budovou magistrátu směrem k Šimkovým sadům. Navržené stavební úpravy sníží stávající deficit parkovacích míst o 73 stání. Na rekonstrukci a rozšíření parkovacích ploch za magistrátem je v rozpočtu připraveno 18 milionů korun. Město rekonstrukcí stávajících vozovek zároveň zvýší plynulost a bezpečnost provozu v upravované lokalitě.
Zásah do zatravněných ploch a vzrostlé zeleně je minimální. Řešené území je vymezeno severní hranou objektu magistrátu, jižním okrajem Šimkových sadů, ulicí Buzuluckou a částí ulice Hradební. "Podél ulice Hradební a v ulici za magistrátem dojde kromě úprav uličního parteru a úpravě stávajícího odvodnění k rozšíření parkovacích stání. Jsou zde navrženy dvě nové parkovací plochy. Celkový počet parkovacích míst po rekonstrukci bude činit 119. Všechny místní komunikace jsou řešeny jako jednopruhové a jednosměrné,“ řekl náměstek primátora Josef Malíř. V rámci stavebních prací budou přeloženy tří sloupy trolejového vedení a optický kabel. Po dokončení je naplánována dosadba vzrostlé zeleně, která je situována do stávajících stromořadí.
Stavba by mohla být zahájena počátkem září 2005 a dokončena koncem listopadu 2005. Při rekonstrukci komunikace bude nutno uzavřít část Šimkovy ulice. Bez uzavírky se obejde pouze stavba chodníků a parkovacích stání, kde budou lokální omezení dopravy v místě prováděných prací. Práce zhotovitel provede tak, aby za všech okolností byla zajištěna dosažitelnost objektů vozidly policie, záchranné služby a hasičského záchranného sboru. Zhotovitel také zajistí bezpečný průchod chodců podél staveniště.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.7.2005 13:02
pepino (neregistrovaný)
To parkoviště má být pro návštěvníky Magistrátu nebo pro občany tam bydlící? Myslel jsem si totiž, že Magistrát bude přestěhován do pivovaru.
26.7.2005 14:52
jája (neregistrovaný)
místo k parkování
Ještě jsi zapoměl na zaměstnance magistrátu...A co bude s vozíčkáři??
2.8.2005 12:47
PietroNegro (neregistrovaný)
parkoviště za Magistrátem města HK
Tak to sis myslel opravdu špatně. Do areálu bývalého pivovaru v HK se bude přesouvat Krajský úřad a další subjekty. Tato instituce však nemá s Magistrátem města HK nic společného, stejně jako budoucí vlastnictví budovy bývalého pivovaru.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme