Štítky: | Městské lesy |

Město rozšíří lesní atrakce o dančí oboru

V lesích bude obora s daňky
V lesích bude obora s daňky | autor: MmHK

Městské lesy Hradec Králové nabízejí Hradečanům zázemí pro procházky i sportovní vyžití a svojí nabídku hodlají rozšířit. V lese už několik měsíců funguje výběh s divokými prasaty, na zvířata se denně chodí dívat stovky lidí. Už za nedlouho by se v lese měla objevit další zvířata, nedaleko stávajícího výběhu by měl vzniknout výběh pro daňky. Lesy do ohrady umístí nejdříve pět kusů zvířat, postupně by se stádo mohlo rozšiřovat.

Městské lesy Hradec Králové začaly výběh pro daňky připravovat letos na jaře, hotový by měl být na podzim, prvních zhruba pět kusů zvířat se v něm objeví v říjnu. V současné době lesníci pracují na oplocení a následně se pustí do stavby krmítek a pozorovatelen, z nichž budou moci návštěvníci zvěř sledovat. „Chceme lidem přiblížit další druh zvěře, která zde sice žije, ale návštěvníci se s ní v lese běžně nesetkají,“ uvedl ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán.

Výběh se nachází kousek od asfaltové cesty Hradečnice za hájovnou U Dvou šraňků a bude ve srovnání s divočáky rozlohou zhruba trojnásobný. Jeho rozloha by měla zaujímat přibližně 1,5 hektaru. „Na rozdíl od sousedních divočáků však nebude možné daňky krmit, tato činnost připadne výhradně lesníkům. Dančí zvěř je totiž citlivější na kvalitu krmiva a lesníci ji tak chtějí ochránit před případnými zdravotními problémy,“ uvedl Martin Černý z tiskového odboru hradeckého magistrátu.

Městské lesy doufají, že se obora s daňky stane dalším oblíbeným cílem výletů Hradečanů, kteří v hojných počtech využívají lesy. Stejně jako je tomu u výběhu s divočáky, který za hezkého počasí navštíví denně stovky pěších, cyklistů a bruslařů. Do budoucna se v městských lesích předpokládají také opravy lesních komunikací a výstavby nových odpočinkových míst v zajímavých lokalitách lesů, aby je obyvatelé Hradce Králové mohli využívat k rekreaci a odpočinku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lesníci začnou vánoční stromky prodávat v pátek. Jaké budou ceny?

Jen pár dní před první adventní nedělí bude zahájen prodej vánočních stromků z hradeckých městských lesů. I letos budou k dispozici různé druhy jehličnanů z lesů i plantáží. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily, pohybují se v rozmezí od 250 do 600 korun podle druhu. Prodej…
Čtěte více

Další tělocvična vznikla u běžeckého okruhu v městských lesích

V létě tohoto roku vznikl v hradeckých městských lesích 800 metrů dlouhý běžecký okruh se speciálním přírodním povrchem. V těchto dnech jej Městské lesy Hradec Králové doplnily o nové fitness prvky. Pro sportovce tak vznikl jedinečný prostor, který nabízí zdravý způsob…
Čtěte více

Vznik cyklostezky v lese komplikuje podzemní voda a chránění živočichové. Bude město ve výstavbě pokračovat?

Zhruba před rokem zahájilo město přípravné práce pro výstavbu nové cyklostezky od Zděné boudy k lesnímu hřbitovu. Proces výstavby se bohužel neobešel bez komplikací. Ačkoliv byl v projektu požadován hydrogeologický průzkum, nebyl projektantem proveden a na jaře letošního roku se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme