Město přispěje Římskokatolické farnosti na stavební úpravy

Město Hradec Králové přispěje částkou 1, 9 milionu korun Římskokatolické farnosti - Děkanství u chrámu svatého Ducha na stavební úpravy spojené se zrušením veřejné pěší komunikace v přízemí budovy děkanství. Celkové náklady první a druhé etapy dosáhnou téměř tří milionů korun.
Děkanství plánuje rozsáhlejší přestavbu domu čp. 58 na náměstí Jana Pavla II., zrušení průchodu je první etapou. "Záměrem je vrátit vše do původního stavu. V minulosti byl na žádost tehdejších Východočeských pivovarů uzavřen průchod schodištěm Kozinka přes areál pivovaru a zároveň byl pod značným tlakem zprůchodněn přízemím zmiňovaného děkanského domu. Ideální možnost řešení se otevřela s přestavbou areálu bývalého pivovaru na Administrativní centrum Královéhradeckého kraje. Navrhované architektonické řešení umožňuje realizovat původní propojení schodiště Kozinka přes nově vzniklé Pivovarské náměstí," řekl náměstek primátora Ing. Josef Malíř. Náklady na první etapu činí 1, 9 milionu korun.
Ve druhé etapě budou řešeny navazující stavební úpravy, například udržovací práce na fasádě budovy a výstavba garáží pro služební automobily. "Letos zadáme projektové práce, vlastní stavbu zahájíme v příštím roce. Předpokládané náklady na druhou etapu dosáhnou jednoho milionu korun," dodal děkan František Hladký

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.6.2005 14:36
hradečák (neregistrovaný)
děkanství
Chtějí to mít pro sebe, proč si to nefinancují sami? Přece chtějí zrušit "veřejnou"....???

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme