Město pravděpodobně hodí fotbalu záchranné lano

Včera se uskutečnilo jednání politických klubů s primátorem města Otakarem Divíšekem, na kterém byla projednána napjatá situace v královéhradeckém druholigovém fotbalovém klubu.
Zástupci politických klubů se dohodli na tom, že město bude ochotno poskytnout prostředky do výše 8 milionů korun na dohrání ligového ročníku 2004/2005 za těchto podmínek: Jan Voda, majitel klubu a Vladimír Voda, zástupce majitele klubu se prokazatelně vzdají svých nároků a postů a zaváží se, že převedou licenci na subjekt určený městem do 1. 7. tohoto roku.
Město je ochotno novému subjektu poskytnout prostředky do 4 milionů korun na činnost mládeže ročně a fotbalový stadion za stejných podmínek jako v současné době. Následně by město okamžitě vstoupilo v přímá jednání s ČMFS, aby se zachovala licence pro druhou ligu. Posledním požadavkem města je zajištění odpovídající účasti v řídících orgánech fotbalového klubu. O navrhovaném postupu budou hlasovat městští zastupitelé na svém zasedání 25. ledna.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.1.2005 10:19
Jan (neregistrovaný)
Nic jim nedávejte.
Jsou to vyhozené peníze.
22.1.2005 10:48
Julinek (neregistrovaný)
ne
To je primitivismus. Podpora sportu v krizi je potreba, myslim, ze to je vyhodna investice.
22.1.2005 17:22
Milan (neregistrovaný)
Nezaměňujte podporu sportu a podnikání ve "sportu"!
23.1.2005 14:53
člověk z HK (neregistrovaný)
"záchrana" fotbalu
Pro normální lidi to není ( mládež si nemá kde zasportovat rekreačně), tak proč to platit penězi všech daňových poplatníků. Je to kšeft a ne sport, vždyť je to za prachy. Nechají se prodávat a kupovat jako dobytčata.
25.1.2005 16:40
Milovník Hradce (neregistrovaný)
POVINNOST
To je snad názor filharmonika,bolševika,nebo cvoka!Já jsem normální člověk a je to i pro mne!!!!!To je totiž morální povinnost magistrátu-příteli
27.1.2005 13:03
hradečák (neregistrovaný)
jo, jo ten fotfal...
To se to hází statisíci, miliony - to jich má hradecký magistrát tolik nazbyt? Doufejme, že to fotbalisté městu alespoň jějak vrátí, ale ne že z. tzv. radosti zdemolují a posprejují jejich fanoušci půlku města!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme