Město postaví další cyklistické stezky

Nové cyklistické stezky vzniknou v malšovické ulici Na Občinách a u předmostí Fakultní nemocnice Hradec Králové. O stavbě rozhodli tento týden hradečtí radní.
Připravovaná cyklistická stezka v ulici Na Občinách bude zároveň součástí dálkové nadregionální cyklotrasy Žitavská stezka ( trasa Hradec Králové - Břeclav), která vychází z koncepce cyklodopravy Královéhradeckého kraje. "Navrhované řešení zajišťuje dopravní dostupnost jihovýchodní části města, zejména sportovně rekreačního charakteru včetně rozsáhlého komplexu městských lesů. Začátek navrhované cyklistické stezky nepřímo navazuje na možné úpravy přední části ulice Na Občinách. Její konec pak naváže na připravovanou rekonstrukci páteřní lesní cesty s místním názvem Hradečnice," řekl náměstek primátora Josef Malíř. Vlastní výstavba stezky by měla začít v první polovině letošního roku.
Cyklostezky u předmostí Fakultní nemocnice jsou zařazeny do prioritních akcí města. Záměrem je přeložit cyklistickou dopravu mimo profil motorové dopravy podél obou hran II. silničního okruhu. Velké množství cyklistů využívá stejné plochy jako chodci, což představuje určité bezpečnostní riziko, kterému se město snaží zamezit. Současně je plánována změna stávajícího přechodu pro chodce. Oboustranné trasy jsou navrženy v živičné úpravě s červeným povrchem o délce 200 metrů. Při průzkumu cyklistické dopravy bylo zjištěno, že na cyklistických stezkách v dané lokalitě projelo na 440 cyklistů za hodinu.
Navrhované úpravy ve způsobu vedení cyklistické dopravy u Fakultní nemocnice vycházejí z oddělení pěších ploch nástupního prostoru zastávek MHD od cyklistických pruhů. Dále počítají se sdružením cyklistické a pěší dopravy na mostu přes řeku Labe. Základním prvkem návrhu je tak vyvedení cyklistů mimo hlavní dopravní prostor II. silničního okruhu na mostě u soutoku a odstranění možnosti střetů cyklistů s čekajícími lidmi v prostoru zastávek MHD 'Fakultní nemocnice'.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.4.2005 17:18
NS (neregistrovaný)
stezky
Nj maj to zase hezky vymyšlený, jen doufám že ty stezky udělaj obousmerně tak, aby každej cyklista jedoucí po II. silničním okruhu jak trotl nemusel přejíždět z jedné strany na druhou a zpátky.Važně by mě zajímalo indženýr tohle vymýšlí, je to děsne obtěžující a hlavne zbytečné. Nepamatuju si, že by někdy napr. v podjezdu za soutokem vedle Fakultky došlo ke zraneni srážkou cyklisty s chodcem.. a to už tam nějaký ten rok je.
23.4.2005 18:59
Nebelman (neregistrovaný)
srážka
A to já pamatuju. Chlapovi pak zdrátovali hubu.Aspoň to neměl na stomatologii daleko.
25.4.2005 08:26
Anča (neregistrovaný)
stezky pro oba směry
A nebyl sám., v podjezdu u FN, znám minimálně dva dlaší..Teď mají "své vlastní třetí zuby" za hrůzu peněz...
23.4.2005 19:21
NS (neregistrovaný)
njn
njn ale stejně mi to připada jako buzerace.. je to vždycky o lidech, jak se chovaj. Jestli si to tam z toho kopečka někdo valí jak na motorce po hlavní, tak se není čemu divit, že si natluče :)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme