Štítky: | Kultura | kulturní akce |

Město podpoří 25 velkých kulturních a sportovních akcí. Nejvíce dostane Rock for People

Zastupitelé schválili Calendarium Regina pro další rok.
Zastupitelé schválili Calendarium Regina pro další rok. | autor: hradeckralove.cz

Nový program Calendarium Regina na příští rok schválili na říjnovém zasedání hradečtí zastupitelé. Na tyto akce bude město poskytnuta dotace ve výši téměř sedm milionů korun. Dalších tři a půl milionu korun poskytne město na akce dlouhodobě zařazené do cyklu pořádané městskými kulturními společnostmi. Na seznamu nejvýznamnějších kulturních, sportovních a společenských událostí zůstávají například festival Rock for People, Helicopter Show 2020 nebo Slavnosti královny Elišky. Nově se do seznamu prestižních hradeckých akcí dostal také sportovní cyklistický závod NOVA Cup. O CIAFu se bude ještě jednat.

„Přišlo 37 žádostí o zařazení a dotaci. Hodnotící komise všechny posoudila a bodově ohodnotila dle příslušných kritérií, následně byl výsledek předložen radě města, která doporučila zastupitelstvu města poskytnout dotace ve výši téměř sedm milionů korun a zařadit do Reginy 25 z nich. Zastupitelstvo seznam schválilo. O CIAFu, který byl tradičně součástí tohoto cyklu, se bude ještě samostatně jednat,“ vysvětluje náměstkyně primátora pro oblast kultury Monika Štayrová.

Hodnotící komise souhlasila s tím, aby součástí cyklu Calendarium Regina byly nadále akce, jejichž financování je pokryto v rámci vyrovnávacích plateb městských kulturních organizací. „Jedná se o akce, které jsou pořádány pravidelně a jejichž začlenění do Reginy bylo již zastupitelstvem odsouhlaseno pro roky 2018 až 2021. Pořadateli jsou organizace založené městem, pro příklad se jedná o Mezinárodní divadelní festival Divadlo evropských regionů pořádaný Klicperovým divadlem a divadlem Drak, či festival Hudební fórum, jehož organizaci zajišťuje Filharmonie Hradec Králové nebo novoroční ohňostroj v režii Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti. Na tyto akce je pravidelně poskytováno celkem tři a půl milionu korun,“ dodává Štayrová.

Největší finanční podporu má od města hudební festival Rock for People, obdržet má dotaci ve výši 1,7 milionu korun. Nově se do seznamu prestižních hradeckých akcí dostal také sportovní cyklistický závod NOVA Cup. Do cyklu se rovněž vrací mezinárodní Grand Prix Hradec Králové v karate.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecké Futurum vezme děti do světa Harryho Pottera

Ještě než děti úplně pohltí školní povinnosti, můžete se s nimi přijít pobavit do hradeckého obchodního centra Futurum. Tam pro ně připravili akci s názvem Zpátky do Bradavic. Ano, jak už název napovídá, půjde o kouzla, čáry a Harryho Pottera. Tak přijďte zjistit, jestli…
Čtěte více

Letošní rok bude Hradcem hýbat kultura, město čekají i nové akce

Vedení města Hradce uskutečnilo během ledna pracovní jednání s více než třiceti pořadateli velkých kulturních akcí. Návštěvníky v celém letošním roce čeká pestrý program a více než pět desítek velkolepých událostí. Kromě tradičních akcí jako jsou divadelní Regiony, Rock for…
Čtěte více

Filharmonie vrací částky předplatného, ale také plánuje novou sezónu

Hradecká filharmonie od nového roku vrací částky za zrušené koncerty a s telefonáty přicházejí osobní příběhy jednotlivých návštěvníků. Život bez kultury je hlavně pro abonenty, kteří nevyužívají internet, náročný. Filharmonie ale i v této nejisté době plánuje a připravuje novou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme