Město plánuje u vlakového nádraží další cyklověž. Ale bude pod zemí

| autor: hradeckralove.cz

U vlakového nádraží na Riegrově náměstí by mohla do dvou let být další cyklověž. Jenže bude pod zemí. Cyklisté tak budou mít další možnost bezpečně si svůj dopravní prostředek schovat. Půjde o projekt financovaný městem. Radní na něj vyčlenili částku ve výši 18 milionů korun. Jejich rozhodnutí musí ještě posvětit zářijové zastupitelstvo.

Na Riegrově náměstí již jedna cklověž stojí, město na její výstavbě však pouze spolupracovalo, jinak se jedná o  soukromý projekt. „Nový parkovací dům pro kola chceme umístit na městských pozemcích na Riegrově náměstí do těsnější blízkosti budovy vlakového nádraží, aby byla cyklistům více po ruce. Vzhledem k tomu, že se jedná o lokalitu, kde je na malém prostoru velká frekvence lidí a další stavby by tu byly i z pohledu architektonického nepřípustné, jedinou možností je umístit takzvanou cyklověž do podzemí. Nadzemní nízká část cyklodomu, která by měla být svými rozměry nepatrná, by sloužila pro příjem a výdej jízdních kol. Pod ní by se kola uschovala v podzemním prostoru,“ prozrazuje plány radnice Jindřich Vedlich, náměstek primátora zodpovědný za rozvoj města.

Město hodlá na tento ojedinělý projekt v odhadované výši osmnácti milionů korun použít finanční prostředky, které byly původně určeny pro výstavbu parkovacích domů v lokalitě nemocnice a Univerzity Hradec Králové. O vyčlenění financí a o záměru budou ještě rozhodovat 27. září zastupitelé. Pokud bude v navržené podobě projekt schválen i zastupitelstvem, teprve pak město vypíše veřejnou zakázku na dodavatele kompletního zařízení včetně stavebních prací a projektové dokumentace. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.12.2019 09:21
Pražský cyklista (neregistrovaný)
Nějaké novinky, když jste jednu věž odstranili?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme