Město odpouští neplatičům, vyhlásilo dluhovou amnestii

Ilustrační foto | Zdroj:Archiv
Ilustrační foto | Zdroj:Archiv

Na posledním zasedání zastupitelstva Hradce Králové se mimo jiné rozhodlo také o tom, že v příštím půl roce bude pro neplatiče, kteří bydlí v městských bytech, vyhlášena dluhová amnestie.

Znamená to tedy, že v období od 1. ledna do 30. června 2014 budou odpuštěny sankce z prodlení nájemníkům, kteří obývají městské byty a bytové jednotky a dluží na nájemném anebo na službách.

Dluhová amnestie, kterou tímto městská společnost Správa nemovitostí Hradec Králové, potažmo samo město Hradec Králové, vyhlásilo na nadcházející půlroční období, se bude týkat dlužníků, kteří dluží na nájemném a službách nebo mají uzavřenou dohodu o splátkovém kalendáři nebo je s nimi veden soudní spor anebo je proti nim vedena exekuce. „Dlužník musí do 31. května 2014 kontaktovat Správu nemovitostí Hradec Králové, kde mu bude vyčíslena částka, kterou musí nejpozději do 30. června 2014 uhradit,“ popsala Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové. 

Aby obyvatel městského bytu mohl využít dluhové amnestie, musí zaplatit dluh na nájemném a službách a také desetinu z vyčíslené sankce z prodlení. Pokud je jeho dluh už vymáhán soudní cestu, musí nejprve zaplatit náklady soudního řízení anebo náklady na exekuci, která je proti němu už vedena. „Poté si dlužník může podat písemnou žádost o prominutí zbývající části sankce z prodlení. Tato žádost bude následně předložena ke schválení Radě města Hradec Králové nebo Zastupitelstvu města Hradec Králové,“ upřesnila ředitelka Bernhardová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradec bude mít i v dalším volebním období 37 zastupitelů, návrh na snížení počtu neprošel

v září letošního roku proběhnou komunální volby, ve kterých občané rozhodnou o novém složení zastupitelstev měst a obcí. Stávající zastupitelé musí v závěru svého mandátu v zákonné lhůtě stanovit počet členů tohoto kolektivního orgánu samosprávy pro nadcházející volební období.…
Čtěte více

Místní organizace ANO je v Hradci zrušená, ale vedení města se nemění

Situace ve vedení města se nemění, na postech náměstků primátora i nadále zůstávají Monika Štayrová a Pavel Marek. Ve vedení města je také za politickou stranu ODS primátor Alexandr Hrabálek a náměstek primátora Jiří Bláha. Předsednictvo hnutí ANO zrušilo místní organizaci v…
Čtěte více

Za parkování koloběžek budou firmy Hradci platit. Memorandum upravuje i další pravidla provozu

Už několik týdnů se v Hradci řeší provoz elektrokoloběžek. Jejich provoz ve městě zahájily dvě soukromé společnosti začátkem letních prázdnin. Od první chvíle se mezi hradeckými občany našli fanoušci i odpůrci, kteří kritizovali především způsob parkování strojů. Situace by se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme