Štítky: | Magistrát | Bydlení | startovací byty |

Město nabízí startovací byty. O budoucích majitelích rozhodne stejně jako v minulých letech los

Startovací byty jsou v Třebši a Novém Hradci.
Startovací byty jsou v Třebši a Novém Hradci. | autor: MMHK

Uvolněné startovací byty nabízí hradecký magistrát. Jedná se o byty velikosti 1+kk a 2+kk. Podávat žádosti mohou lidé, kterým ještě nebylo 32 let a nemají byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení. K dispozici jsou byty v Třebši a na Novém Hradci Králové. Předepsané formuláře můžou žadatelé odevzdávat pouze osobně na magistrátu města ve dnech 15., 22. a 29. ledna vždy od 8 do 17 hodin. Veřejné losování pak proběhne 5. února od 15 hodin v ve velkém sále Adalbertina.

K získání startovacího bytu je třeba dodržet ještě další podmínky. Žadatel nesmí být dlužníkem města nebo městem zřízených právnických osob, jeho příjem musí dosahovat nejméně 20 tisíc korun hrubého a je zaměstnán více než šest měsíců před podáním žádosti. "Nově budeme také požadovat, aby se vybraný žadatel přihlásil k trvalému pobytu v Hradci Králové. Každý uchazeč o startovací byty může podat pouze jednu žádost, přičemž manželé nebo registrovaní partneři jsou považování za jednoho uchazeče. Nájemné v těchto startovacích bytech bylo určeno ve výši 45,30 korun za metr čtvereční za měsíc,“ říká náměstkyně primátora pro oblast majetku Věra Pourová.

Uvolněné startovací byty se nachází v Třebši v ulici Svatojánská čp. 682 a 683, ulici Ve Stromovce čp. 718 a 719 a na Novém Hradci Králové v ulici Pod Zámečkem a ulici Rybova čp. 1889. Prohlídky uvolněných bytů se konají vždy od 15 do 16 hodin, v domech v ulici Svatojánská se konají v pondělí 13. ledna, v domě Pod Zámečkem 1835 v úterý 14. ledna a v domech v ulici Ve Stromovce se konají v pondělí 20. ledna.

Vyplněné žádosti musíte donést osobně pouze ve dnech 15., 22. a 29. ledna vždy od 8 hodin do 17 hodin v zasedací místnosti č. 1991A. 1. p. v pravém křídle budovy hradeckého magistrátu na adrese Československé armády 408. Přihlášky nelze podávat elektronicky ani zasílat poštou. Předvyplněný formulář je k dispozici na webových stránkách magistrátu.

Ve středu 5. února proběhne od 15 hodin veřejné losování, které bude provedeno zástupcem odboru interního auditu a kontroly ve velkém sále Adalbertina. „Vítězný uchazeč bude mít možnost si konkrétní byt prohlédnout a pak sdělit odboru správy majetku města, zda na něj chce uzavřít nájemní smlouvu. V případě jeho nezájmu, bude osloven další vylosovaný v pořadí. Větší počet bytů se uvolní postupně v měsících únoru a březnu,“ dodává náměstkyně Pourová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Město nabízí startovací byty k pronájmu. Jejich počet se do konce roku ještě navýší

Hradec Králové opět vyhlašuje výběrové řízení na pronájem startovacích bytů. Uvolněných bytů k okamžitému nájmu je aktuálně 14, a to s dispozicí 1+kk a 2+kk. Dalších 16 bytů by se mohlo uvolnit do konce letošního roku, počet se ale ještě může změnit. Žádosti o pronájem bytů se…
Čtěte více

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme