Štítky: | startovací byty |

Město nabízí 60 startovacích bytů. Losovat se o ně bude na konci listopadu

Los vybere nájemníky do startovacích bytů.
Los vybere nájemníky do startovacích bytů. | autor: hradeckralove.cz

Letos na podzim město Hradec Králové opět vyhlásí výběrové řízení na pronájem uvolněných startovacích bytů. Celkem se bude jednat o 60 bytů velikosti 1+kk a 2+kk. Část bytů je k dispozici okamžitě, další budou obsazovány po jejich uvolnění v průběhu následujícího roku. Podávat žádosti mohou osoby, které k datu podání ještě nedosáhly věku 32 let, mají ve městě trvalý pobyt nebo jsou zde zaměstnány, a také nevlastní byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení. K dispozici budou byty v lokalitách Svatojánská a Stromovka, také na Gočárově třídě nebo v ulicích Urxova, Pod Zámečkem, Divišova a Rybova. Předepsané formuláře můžou žadatelé odevzdávat pouze osobně na magistrátu města ve dnech 3., 10. a 15. listopadu vždy od 8 do 17 hodin. Termín veřejného losování proběhne 22. listopadu v 15 hodin ve velkém sále Adalbertina.

„Startovací byty jsou ideálním řešením bydlení pro mladé lidi, protože jim nízký nájem umožní dosáhnout na plnohodnotné bydlení a zároveň si našetřit finance do budoucna. Obzvlášť v dnešní době, kdy jsou ceny nemovitostí velmi vysoké, je po tomto typu bydlení vysoká poptávka,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Žadatelé kromě podmínek věku nebo bydliště či zaměstnání v Hradci Králové musí splňovat ještě další podmínky. „Žadatel například nesmí vlastnit byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení, nesmí být dlužníkem města nebo městských organizací a je zaměstnán více než šest měsíců před podáním žádosti. Budeme také požadovat, aby se vybraný žadatel přihlásil k trvalému pobytu v Hradci Králové. Každý uchazeč o startovací byty může podat pouze jednu žádost, přičemž manželé nebo registrovaní partneři jsou považování za jednoho uchazeče,“ informuje náměstek primátora pro oblast správy majetku města Pavel Marek. Nájemné v těchto startovacích bytech zůstává nezměněno, je určeno ve výši 45,30 korun za metr čtvereční za měsíc.

Uvolněné startovací byty se nachází v k lokalitách Svatojánská a Stromovka, na Gočárově třídě v domě čp. 760, v Urxově ulici čp. 296, v ulici Pod Zámečkem čp. 1835, 1836 a 1837, v Rybově ulici čp. 1898 a Divišově ulici čp. 830.

Vyplněné žádosti o pronájem startovacích bytů budou přijímány pouze osobně ve dnech 3., 10. a 15. listopadu vždy od 8 do 17 hodin v zasedací místnosti č. 199/A. v prvním patře pravého křídla budovy hradeckého magistrátu na adrese Československé armády 408. Přihlášky nelze podávat elektronicky ani zasílat poštou. Přihláška do výběrového řízení bude od 15. října 2021 k dispozici na odboru správy majetku města, na webových stránkách města nebo na úřední desce. Na těchto místech budou postupně doplněny také další informace k výběrovému řízení včetně možnosti prohlídek bytů.

Veřejné losování proběhne 22. listopadu od 15 hodin a bude provedeno zástupcem odboru interního auditu a kontroly ve velkém sále Adalbertina. „Vítězný uchazeč bude mít možnost si konkrétní byt prohlédnout, a pak sdělit odboru správy majetku města, zda na něj chce uzavřít nájemní smlouvu. V případě jeho nezájmu, bude osloven další vylosovaný v pořadí. Nájemní smlouvy budou uzavírány od prosince. Větší počet bytů se bude postupně uvolňovat také v průběhu prvního pololetí roku 2022,“ dodává náměstek Marek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Město nabízí startovací byty k pronájmu. Jejich počet se do konce roku ještě navýší

Hradec Králové opět vyhlašuje výběrové řízení na pronájem startovacích bytů. Uvolněných bytů k okamžitému nájmu je aktuálně 14, a to s dispozicí 1+kk a 2+kk. Dalších 16 bytů by se mohlo uvolnit do konce letošního roku, počet se ale ještě může změnit. Žádosti o pronájem bytů se…
Čtěte více

Město bude vlastnit bývalou ubytovnu sester. Chce tam zřídit nové byty

Zastupitelé města Hradec Králové schválili na svém úterním zasedání dlouho připravovanou směnu nemovitosti. Za pozemky v okolí nemocnice a provizorní parkoviště získá město od hradecké fakultní nemocnice ubytovnu v ulici Jana Masaryka na Moravském Předměstí. V rámci této směny…
Čtěte více

V Kuklenách bude mít město jedenáct nových bytů. O budoucích nájemnících si rozhodne samo

V hradeckých Kuklenách na Pražské třídě bude brzy zrekonstruovn dům, který nabídne jedenáct nových městských bytů. Původně měl být tento objekt určen na sociální bydlení a investici měla radnice zčásti hradit pomocí dotace z evropských fondů. Podmínky k získání dotace však městu…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme