Město nabídlo fotbalovému klubu desetimilionovou dotaci

Hradecký fotbalový klub je patrně z nejhoršího venku. Městští zastupitelé totiž na svém úterním zasedání odsouhlasili poskytnutí dotace 10 milionů korun na úhradu dluhů a zajištění licence pro dohrání letošního ročníku druhé fotbalové ligy.

"Částka 4,3 milionu korun je nezbytně nutná, aby se uvolnila licence a mohlo se hrát, 3,7 milionu by podle informací klubu mělo stačit na to, aby se letošní ročník ligy dohrál," řekl primátor Otakar Divíšek. Radnice tyto prostředky uvolní v případě, že majitel klubu Jan Voda převede bez dalších nároků licenci na nový subjekt určený městem. Zbylé dva miliony korun půjdou na podporu mládežnického fotbalu.
Zástupci města jsou připravení smlouvu podepsat v nejbližších dnech, radnice si chce ale nad výdejem financí ponechat kontrolu. Magistrát nyní jedná s možnými sponzory a zájemci o klub. Primátor podle vlastních slov doufá, že se podaří minimálně druhou ligu zachránit pro Hradec i v následující sezóně.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
24.2.2005 15:06
Petr (neregistrovaný)
pro kolik?
Je k dispozici nějaká věrohodná evidence kolik lidí na ten fotbal chodí? A kolik mládežníků trénuje? Z mého okolí to nezajímá nikoho, ale deset milionů znamená třeba 10 x bydlení pro mladé rodiny. Že by je nikdo nepotřeboval? Ať si je co chce, když to na sebe vydělá samo, ale ty peníze jsou z našich a tedy i mých daní, a já je tam fakt nechci !!
A obráceně, vloni na Hiphopcampu bylo prý deset tisíc mladých lidí co se dobře bavili, nechcete jim dát taky dotaci?
25.2.2005 13:45
jpa (neregistrovaný)
Kolik?
Jestli chcete statistiku, tak za federální ligy byla průměrná návštěva 8800 diváků. Argument 10 x bydlení pro mladé rodiny je demagogie první třídy, to by se potom z městského rozpočtu nemohlo hradit v podstatě nic. Před třemi lety byl hokej v Hradci mrtev, včera bylo na play-off s Chomutovem 7000 diváků, kteří přesto, že se prohrálo, vestoje aplaudovalo a děkovalo hráčům za celou sezönu. Proč by se takhle nemohl vzpamatovat fotbal? Samozřejmě doufám, že má magistrát vše pojištěno, aby se dotace dostala tam, kam patří, a klub byl převeden buď přímo na město, nebo na subjekt, který ve spolupráci s městem a sponzory zajistí NORMÁLNÍ chod klubu, a po přestavbě stadionu o fanoušky nemám vůbec starost - HK byl odjakživa centrem fotbalového dění celých (kdysi) Východních Čech.
Sportu zdar,
JPA
28.2.2005 09:38
sportu zdar (neregistrovaný)
zlatá komunistů léta, co penízky byla setá..

dnes už každý za SVÉ
a tak to má být.
2.3.2005 23:26
JPA (neregistrovaný)
Za své
Aha, takže za své:
Dáte potom za jednu jízdenku MHD 25 Kč? Dáte za půlhodinu parkování v centru města 50 Kč? Dáte za lístek do divadla 1000 Kč? Dáte za vstupenku do Filharmonie 2500 Kč? Budete si svítit večer na cestu domů baterkou?
Měl byste mít trochu komplexnější pohled na celou problematiku, ale vy zkrátka asi nezkousnete, že by 20 hráčů mohlo brát měsíčně o něco víc než vy, a ještě k tomu z Vašich daní! No to je přece hrůza! Mně ten fotbal vůbec nezajímá, a ještě ho budu platit!
Ale vy i já přece platíme z našich daní všechno, do čeho Město dává peníze, a pro každého je prioritou něco jiného, od toho máme zastupitele, protože jinak by se 100000 lidí asi nedohodlo, jak to použít. Myslíte, že kdyby se těch 10 milionů nedalo do fotbalu, tak by se postavilo 10 bytů pro mladé? Vždyť se v Hradci nestaví 15 let! Nebo i kdyby - podle jakého klíče by se ty byty přidělovaly? Kdo by je asi tak dostal? Na úkor 99980 ostatních??? Jak ti k tomu přijdou?
Pokud se postaví fotbal na nohy, bude reprezentovat Hradec Králové - město i celý region. Jakmile se to nastartuje, žádné další peníze už to Město stát nebude, věřte tomu.
JPA
28.2.2005 11:26
fotbalový nefanatik (neregistrovaný)
sport za prachy? je ještě sport??
Spíš tady člověka rozčiluje, že tahle dotace jde taky z daní nás všech. Sport - dobrá, ale je on to nej. nej. nejdůležitější. Občana zákonitě naštve, když vidí a slyší že na to není, na támhleto není, na ono není - a jsou to věci základní a k životu nutné. Tady se hned hází miliony...a je to pravda, ne pro všechny. (třeba takový chodník, lékaře, a nevím co dalšího ¨využívá daleko více lidí, než je těch, co chodí na fotbal).Tak si tak říkáme, jak jen to ti komunisté dělali, že bylo na všechno.... njespíš nerozdávali stylem "jednomu hic - druhému nic".
2.3.2005 22:59
Milan (neregistrovaný)
Fotbal

Nechápu,jak může někdo z veřejných financí platit soukromý ztrátový klub?
Ať si to na magistrátě dají radní ze svého a starají se lépé o HK.
V Hradci Králové se zrušilo hodně pracovních míst a nejdřív by se
zastupitestvo mělo zajímat reálně o takové problémy.
4.3.2005 09:42
jája (neregistrovaný)
fotbalový klub
Pokud je fotbalový klub města, fotbalisty platí město - pak ty dotace , snad se dají pochopit. Pokud je ale soukromý - proč? Když mám něco sám soukromě, je trošku nefér chtít, aby mi na to přispívali všichni ze svých daní, a rozhodovalo o tom pár lidí. . Kdyby každý chtěl na něco ve svém vlastnictví takovýto "Příspěvek" - kde by se na to bralo??
5.3.2005 16:01
jpa (neregistrovaný)
Soukromníkovi?
Prosím, přečtěte si podrobně celý článek - je tam uvedeno, že dotace je poskytnuta za podmínky, že současný majitel odstoupí a předá klub subjektu, které mu určí město. Pokud by to bylo tak, jak píšete, a současný majitel by shrábnul peníze a klub si nechal, nejen že by to byla lumpárna, ale bylo by to i na podání žaloby (buď na něj, nebo na magistrát, že se řádně nestará o finance).
JPA
14.3.2005 07:15
hradečák (neregistrovaný)
fotbalový klub
Uvidíme, kdo si počká, ten se dočká - teď jde o to čeho.
4.3.2005 09:46
hradečák (neregistrovaný)
Pracovní místa v Hradci opravdu chybí. Za čím se sem lidé budou stěhovat aby byl Hradec větší? Pro větší nezaměstnanost, bez naděje na sehnání práce??? Sotva.A jaká práce se dá sehnat v Hypermarketech ....a stejně to nestačí pro všehny.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme