Město možná převezme fotbalový klub

Na magistrátu se dnes sešli zástupci hradeckého druholigového fotbalového klubu SK Hradec Králové s radními, aby diskutovali o budoucím vývoji hradeckého fotbalu. Současná napjatá situace vyplývá z finanční krize, do které se klub dostal.
Téměř hodinová diskuse mezi radními a jednatelem klubu Vladimírem Vodou vedla k přijetí usnesení, ve kterém je navržen bezúplatný převod klubu na město. Možná je též varianta převodu za symbolickou částku. Magistrát ovšem hodlá převzít hradecký fotbal pouze s dluhy do výše 25 milionů korun. "Vše bude projednáno na zastupitelstvu města, toto jsou pouze předběžné informace," uvedl v této souvislosti primátor Otakar Divíšek. Konkrétní rozhodnutí však na jednání přesto padlo. Vladimír Voda se dal slyšet, že hned zítra vyplatí hráčům zálohy. Hráči tak budou moci začít opět regulérně trénovat. V současné době totiž každý trénuje individuálně. Klub totiž dluží jednotlivým hráčům čtvrtletní finanční vyrovnání.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.1.2005 21:27
Xaver (neregistrovaný)
to je dobrý
No to je dobrý....až já zkrachuju, magistrát dluhy taky převezme a bude mě živit stejně jako fotbalový spolek o který nikdo nemá zájem. Pro ten nezájem ostatně krachuje. Pěkné, jen by mě zajímalo, jestli autor tohoto nápadu je z Marsu či jiné planety.
19.1.2005 10:31
babka@doma.cz (neregistrovaný)
fotba, fotba, jenom fotbal
Jo, fotbal je to nej. nej. co město potřebuje. Vždyť hrajou za prachy, tak ať si taky něco sami pořídí, v rámci tréninku... Fotbal určitěš potřebuje každý občan bez rozdílu, proto na něj půjdou finance z peněz všech daňových poplatníků. Takové zdravotnictví, to přece lidi nepotřebujou, schůdné cesty, silnice a chodníky taky ne --jen ten fotbal, jo, jo.! Kdyby bylo na vše ostatní, tak prosím, ale takhle?? Přinejmenším zase bude Hradec když ne světová a evropská, tak aspoň česká rarita.
20.1.2005 12:12
Nadzvednutý (neregistrovaný)
Rarita?
Rarita v Česku opravdu jsme, horší stadion nikdo nemá. Město o fotbalu 15 let neví, nemuselo do něj investovat ani korunu (pomiňme otázku, jak jinak by byl Malšák využitý?) Po 12 letech se vybudovalo hřiště s umělým povrchem a je využito na 100% od rána do noci. Totéž bylo s druhou plochou zimního stadionu, dokud nebyla, nikoho nenapadlo, že by byla potřeba! Neobhajuji systém nadělat dluhy - odepsat, mě samotnému se otevírá kudla v kapse, když na tohle někde narazím a protože jsem živnostník, narážím na to často. Ale tady je vybudována od nepaměti mládežnická základna, ta se musí zachránit, aby ti kluci nebyli vyhozeni někam na plácek. Uvažujte, člověče!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme