Město investuje do oprav komunikací

Bezmála 22 milionů korun investuje letos do oprav komunikací magistrát v Hradci Králové.
Nyní je zpracována projektová dokumentace a do únorového zasedání zastupitelstva bude předložena žádost o zajištění finančního krytí na akce plánované v letoším roce. Pak se bude moci vypsat výběrové řízení na zhotovitele.
"Rekonstrukce silnice je plánována v ulici Pelclova, náklady jsou vyčísleny na 6 milionů korun. V ulici Prašingerova odhadovaná cena dosahuje 4 milionů korun a v ulici Bendlova 7 milionů korun," řekl vedoucí odboru městských investic Valentýn Avramov. Naplánovány jsou i komunikace pro pěší. Na chodník za LDN bude z městského rozpočtu, po schválení zastupiteli, uvolněna částka 1 210 tisíc korun. Rekonstrukce chodníku v ulici Podhůrská s předpokládanými náklady 3 500 tisíc korun je v současné době projednávána, a to z důvodů nesouhlasných stanovisek odboru dopravy k projektové dokumentaci.
Jak uvedla tisková mluvčí magistrátu Petra Krátká, veškeré investiční akce narozdíl od minulých let bude pro město Hradec Králové zajišťovat odbor městských investic. Město převzalo naplánované akce z Technických služeb Hradec Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme