Město finančně podpoří hradecký fotbal

Zastupitelé na svém jednání rozhodli o finanční podpoře hradeckého fotbalového klubu. Ten se dostal díky finančním potížím do velmi vyhrocené situace. Potíže, pokud by se situace nestabillizovala, by mohly vést až k odebrání fotbalové licence.
Po více než hodinové diskusi se zastupitelé nakonec rozhodli uvolnit ze svého rozpočtu peníze. "4 miliony poputují na podporu mládežnického fotbalu. Dalších osm milionů bude určeno na dokončení ročníku v roce 2004 a 2005. Zároveň město poskytne klubu půjčku a to ve výši 8,7 milionů korun na vyrovnání závazků, které v současné době brání prodloužení samotné fotbalové licence," okomentoval současný finanční náhled na celkovou situaci primátor Otakar Divíšek. Jedná se však pouze o nejakutnější řešení právě v tomto okamžiku. Další jednání by měla i nadále probíhat. Přiznané dluhy klubu totiž činí zhruba 25 milionů korun. "Otevřeli jsme si tak prostor pro hledání strategického partera, který by klub odkoupil i s dluhy. Máme přísliby dvou firem, které by měly zájem. Jsou to české firmy vedené českými majiteli. Nikdo však nechce slepě pokládat na stůl peníze. Proto nyní bude probíhat ověření celkové finanční situace a zadluženosti klubu. Já pevně věřím, že fotbalová liga bude v Hradci i v roce 2005," dodává k současnému stavu v hradeckém fotbalu Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
27.1.2005 12:53
hradečák@nikdke.cz (neregistrovaný)
fotbal
Asi jsjem nechápavý, co to přinese obyčejnému občanovi města. Jen to, že se to platí z jeho daní.
27.1.2005 16:00
takyhradečák (neregistrovaný)
Co to přinese?
No doufám, že to přinese stabilizaci klubu, na který byli pyšní už naši dědečkové, a který se i díky nezájmu magistrátu dostal tam, kde je. Když se to povedlo u hokeje, který byl v daleko horší pozici, snad se to podaří i tady. Z našich daní jde všechno, co město proinvestuje, a jeden sportovní klub, který má takovou tradici, by měl být jednou z priorit. Pardubický hokej byl v mnohem katastrofálnější situaci, město ho podrželo, a hleďme, týden co týden návštěva 9000 spokojených diváků.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme