Město chce zjistit, jak co nejlépe vypsat zakázku na stavbu fotbalového stadionu. Poradit má 12 zástupců firem

Postaví se někdy nový stadion?
Postaví se někdy nový stadion? | autor: fchk.cz

Celkem 12 zájemců se přihlásilo na předběžnou konzultační schůzku k zakázce na stavbu hradeckého fotbalového stadionu. Ta se koná ve čtvrtek 28. listopadu v jednacím sále Jana Letzela v budově Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Město tak chce vlastně zjistit, jak vyhlásit zakázku na stavbu stadionu, aby se přihlásilo co nejvíce firem. Město již má kompletní projektovou dokumentaci pro provedení stavby a platné stavební povolení. Výše zakázky nesmí přesáhnout hranici 605 milionů korun bez DPH, kterou stanovilo zastupitelstvo města.

Předběžná tržní konzultace bude vedena se všemi dvanácti přítomnými dodavateli současně. „Stavbu fotbalového stadionu nechceme vzdát, chceme vědět, co je nejlepší udělat pro to, aby mohlo skutečně dojít k realizaci. Vyhlásili jsme proto předběžné tržní konzultace, do 18. listopadu se do nich mohly hlásit firmy a přihlásilo se jich celkem 12, což považuji za velmi pozitivní a lze z toho vyvodit, že o zakázku zájem je. Rozhodli jsme se uspořádat konzultace se všemi přihlášenými dodavateli současně, což jen potvrzuje transparentnost celého procesu,“ zdůrazňuje Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic.

V rámci konzultací budou zájemcům kladeny dotazy ohledně realizace stavby. „Chceme například řešit možnost zadání zakázky metodou Design and Build a chceme také zjistit, jak by tato forma případným dodavatelům mohla vyhovovat. Ověřit chceme také dosavadní projektovou dokumentaci, zda s ní dodavatel může pracovat nebo ji bude třeba nějak zásadně změnit,“ říká Bláha.

Město chce mimo jiné zjistit podmínky, za jakých je možné vybudovat fotbalový stadion jako multifunkční arénu. Účast na konzultaci je možná pouze pro přihlášené potenciální dodavatele, po skončení jednání se bude pracovat na analýze zjištěných skutečností. „Budeme se snažit vyhlásit novou zakázku takovým způsobem, aby vyhovovala co nejširšímu spektru možných dodavatelů. Na březnovém jednání zastupitelstva mám předložit možnosti, jak postupovat dál, chtěl bych ale už dříve vědět, jaká forma zakázky bude pro co možná největší počet potenciálních dodavatelů přijatelná,“ doplňuje Bláha.

Před několika dny spustili hradečtí fanoušci akci s názvem Votroci sobě. Chtějí tak dát najevo, že o stadion oprvadu stojí a na rozkostičkovaném plánku fotbalového hřiště si může kdokoliv za určitý poplatek rezervovat políčka. Jakmile se začne stavět, budou se vybírat peníze. V současné době je zarezervováno 508 políček. Pokud nedojde k předání stavby do 30. 6 .2021, rezervace zanikají.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

Votrokům se příprava vydařila, v neděli přivítají Bohemku

Minimální změny v kádru a výsledkově úspěšná zimní příprava. Tak lze stručně shrnout dění o zimní přestávce v fotbalovém klubu FC Hradec Králové. Zda se stabilizovaný kádr a dobré výkony v přípravných zápasech promítnou i do jarní části fotbalové ligy, se může ukázat už tuto…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme