Město chce do dvou let opravit 60 hřišť

Město Hradec Králové se dlouhodobě soustředí na obnovu dětských hřišť ve městě a investuje do této oblasti nemalé finanční prostředky. V letošním roce vyčlenila hradecká radnice na rekonstrukce dětských hřišť na veřejných prostranstvích celkem 4 miliony korun. "Za ně se podařilo upravit nebo nově vybudovat 21 hřišť tak, aby vyhovovala všem evropským normám," říká tiskový mluvčí hradeckého magistrátu Václav Svoboda.
Analogicky bude město postupovat i v následujících dvou letech. Cílem města je výhledově opravit asi 60 dětských hřišť, a to do konce roku 2007. 
Většina dětských hřišť na území Hradce Králové  nesplňovala přijaté evropské normy. Týkalo se to především zařízení dětských hřišť a povrchových úprav tlumících náraz, které podle evropských norem nejsou bezpečné a tudíž musí být pro veřejnost uzavřeny. Cílem veškerých těchto norem je samozřejmě předejít a minimalizovat úrazy a poranění na hřišti. "Taková opatření vyžadují velké finanční náklady a nelze je tedy realizovat okamžitě, nýbrž postupně," dodal Svoboda.
V Hradci Králové kromě toho běží program prevence kriminality "Projekt školní hřiště", kdy jsou tato sportoviště při základních školách bezplatně zpřístupněna veřejnosti. Do projektu je zapojeno 18 královéhradeckých základních škol.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme