Martin na bílém koni míří pod Bílou věž

Ani letošní jedenáctý listopad nebude v Hradci Králové výjimkou a bílý kůň doveze úderem čtvrté hodiny Martina opět pod Bílou věž, kde se mohou Hradečané těšit na oficiální start zimní sezóny. Přítomným zazpívá dětský sbor Jitro, ve stáncích budou k prodeji i ochutnávce svatomartinské rohlíčky a svatomartinské víno a mnoho dalších tradičních lahůdek i adventních inspirací.

Obvyklé každoroční vítání Martina na bílém koni má i letos v podtextu slogan, že zimou turistická sezóna v Hradci Králové a na Hradecku nekončí. „Důkazem toho budou mnohá pozvání na akce a zajímavosti nejen v Hradci, ale i v okolí,“ uvádí Milena Březinová z odboru kultury a cestovního ruchu Magistrátu města Hradec Králové. Součástí programu bude i promítání animovaných příběhů osobností českých duchovních dějin a prezentace nového turistického průvodce věnovaného jednotlivým regionům České republiky a příběhům osobností, které ovlivnily duchovní dějiny nejen v samotném regionu, ale i v širším národním či dokonce celoevropském měřítku.
Ve čtvrt na šest vystoupí žáci ze ZUŠ Habrmannova v kapli sv. Klimenta a návštěvníci mohou zavítat nejen do kaple, ale i na Bílou věž či do katedrály sv. Ducha. Všechny tyto objekty budou zvát k prohlídkám až do šesté hodiny večerní.
„Ve stáncích bude připravena ochutnávka a prodej svatomartinských rohlíčků a svatomartinského vína, nabídka perníčků, medoviny a svíček, čokolády a vánočních inspirací. Obdivovat všichni mohou také ukázky kovářského řemesla a případně zakoupit některý z krásných kovaných předmětů,“ doplňuje Březinová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme