Marilyn Monroe září v Hradci na stříbrném plátně i jevištních prknech

Marylin aneb platinová kráska v Klicperově divadle | Foto: Klicperovo divadlo
Marylin aneb platinová kráska v Klicperově divadle | Foto: Klicperovo divadlo

Hradec Králové a jeho kulturní dění v posledních dnech okupuje blonďatá kráska Marilyn Monroe. Objevuje se nejen na prknech Klicperova divadla, ale k vidění bude také v artovém kině Bio Central.

Komedie Slaměný vdovec, Někdo to rád horké a Pánové mají radši blondýnky, všechny filmy v digitalizované podobě, přicházejí do hradeckého kina krátce po premiéře inscenace Radka Balaše Marilyn (Překrásné děcko) v Klicperově divadle.

Bio Central Hradec Králové tak ve spolupráci s divadlem připravilo pro diváky příjemné překvapeníV našem kině budou k vidění filmy s takovou Marilyn, jakou diváci znají - jako hvězdou, sex symbolem, ikonou, bohyní. V Klicperově divadle zase chtějí ukázat, jaký byl její život a jaká byla ona sama bez pozlátka. Proto jsme se s divadlem spojili a vymysleli společnou akci. Diváci, kteří přijdou do Bia Central se vstupenkou z muzikálu Marilyn, dostanou u nás slevu 20 % na jakoukoliv projekci filmu z cyklu Božská Marilyn Monroe,“ popsala Ilona Machová z Bio Central. Dnes již klasické komedie byly sice natočeny před půl stoletím, ale diváci se mohou těšit na digitalizované provedení filmu.

Titulní roli v muzikálu Marilyn (Překrásné děcko) Klicperova divadla ztvárnila Kamila Sedlárová. V jejím podání ožívá Marilyn křehká, ale cílevědomá a samozřejmě nádherná. Sedlárová navíc hradecké publikum přesvědčuje, že umí nejen hrát, ale i zpívat a tančit, dojmout i bavit. V platinové paruce vystřídá nejen mnoho hereckých poloh, ale také širokou škálu kostýmů.

Pracovníci z kina Centrál dodávají, že uvedení oblíbených amerických komedií souvisí také s právě zahájenou výstavou v Jízdárně Pražského hradu. "Obdivovatelé blonďaté divy, kteří se prokáží vstupenkou z některého z filmů z přehlídky Marilyn v Bio Central, dostanou k jedné zakoupené vstupence druhou zdarma," doplnila ještě další nabídku pro královéhradecké diváky Ilona Machová.

Termíny jednotlivých představení Marilyn v Klicperově divadle najdete v našem přehledu kultury, stejně tak projekce filmů s Marilyn v Bio Central.

Plakát na filmové promítání v Bio Central Hradec Králové Plakát na filmové promítání v Bio Central Hradec Králové
Pozvánka Pozvánka

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

Letošní rok bude Hradcem hýbat kultura, město čekají i nové akce

Vedení města Hradce uskutečnilo během ledna pracovní jednání s více než třiceti pořadateli velkých kulturních akcí. Návštěvníky v celém letošním roce čeká pestrý program a více než pět desítek velkolepých událostí. Kromě tradičních akcí jako jsou divadelní Regiony, Rock for…
Čtěte více

Divadla, filharmonie i archeopark dostanou od kraje finance na provoz

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme