Manažer hokejistů věří v úsloví – čím horší příprava, tím lepší sezóna

Tento týden odstartuje další ročník první hokejové ligy. Do ní naskočí i hokejisté Hradce Králové. Přípravu, cíle či novinky hodnotí v rozhovoru generální manažer klubu Roman Višňák.

Jak byste zhodnotil dosavadní přípravu?
"Příprava neproběhla určitě podle našich představ. Odehráli jsme deset zápasů z nichž jsme dvakrát vyhráli, čtyřikrát remizovali a čtyřikrát prohráli. Sečteno a podtrženo musím konstatovat, že jsme s výsledky nebyli spokojeni.Těžko se mi hodnotí, protože ke spokojenosti máme daleko. Věřím ale v úsloví, které říká, čím horší příprava, tím lepší sezóna."

Jak pokračuje spolupráce se sousedními extraligovými Pardubicemi?
"S Pardubicemi spolupráce pokračuje a nás těší, že je každou sezónu ještě o něco lepší. V současné době máme v kádru brankáře Alexandra Hyláka, obránce Michala Šedu a útočníky Honzu Kubištu s Ondrou Potůčkem. Jsou to mladí, nadějní hráči, kteří vhodně doplňují mužstvo. Samozřejmě největší výhoda spolupráce je v tom, že i v letošní sezóně budeme moci využívat několik extraligových hráčů, které bychom chtěli po vzájemné dohodě maximálně zařazovat do naší sestavy, ale je nám na druhou stranu jasné, že se na výpomoc nemůžeme stoprocentně spoléhat i vzhledem k pardubickým cílům a hlavně náročnému extraligovému programu, a proto bychom chtěli ještě náš stávající kádr ze začátku sezóny doplnit. Jsme domluveni, že už ve středu proti Třebíči by některé posily z Pardubic měly nastoupit."

Jaké posty byste chtěli konkrétně ještě posílit?
"Chtěli bychom zkvalitnit obranu o jednoho obránce, možná vhodně doplnit ještě přední řady o jednoho útočníka. Jednání probíhají a my uvidíme, jak se vyvinou."

Minulý rok byly vítanou novinkou pozápasové diskuze hráčů s fanoušky, dočká se i letos hradecký fanoušek nějakých nových věcí?
"Samozřejmě diskuze by měly pokračovat, ale novinek, na kterých jsme přes léto pracovali, by mělo být víc. Věc, kterou fanoušek uvidí hned na první pohled, bude moderní turniketový systém a nové dresy. Zapracovali jsme také na propagaci našich domácích utkání. Po Hradci by měla jezdit radiohlídka Černé Hory a zvát diváky na zápasy, v hradeckých rádiích by měly běžet častěji upoutávky na hokej. Vytvořili jsme i klubovou hymnu, při které budeme nastupovat na led, ale která bude hlavně v podkresu již zmiňovaných upoutávek v rádiích. Před prvním zápasem ve středu s Třebíčí by mělo být před stadionem představení mažoretek. Jsou i určité změny, které pozná fanoušek při vstupu na stadion, hned u pokladen si bude moci koupit kvalitní program na utkání v barevných deskách, v prodeji bude také celoroční bulletin, ten je jakousi prezentací klubu, jsou v něm představeni všichni hráči, naše mládež a řada jiných zajímavých věcí. Vymysleli jsme i novou přestávkovou soutěž, do níž se zapojí společně z hradeckou mládeží pokaždé šest fanoušků, z nichž každý vyhraje nějakou cenu, změn je si myslím hodně, jde jen o to, jestli je fanoušek ocení."

Jaké jsou cíle mužstva v letošní sezóně?
"Cílem je play-off, na druhé straně jsme si vědomi konkurence, která bude letos veliká, soutěž bude hodně vyrovnaná. Loni jsme měli výhodu v tom, že jsme byli dalo by se říci outsidery soutěže, letos si nás už týmy budou více hlídat, ale uděláme vše pro to, aby se cíl, kterým je jak už jsem říkal play-off, splnil."

Jak je na tom klub po ekonomické stránce?
"Jsme rádi, že máme rozpočet téměř naplněný. Snažili jsme se samozřejmě oproti loňské sezóně opět o něco vylepšit podmínky jak samotným hráčům A mužstva, tak hlavně u mládeže."

Zmínil jste lepší zázemí pro mládež, jaké jsou u ní cíle v letošní sezóně?
"Víme velice dobře o určité mezeře u mládeže v tom, že u dorostu a u juniorů hrajeme pouze první ligu. V letošní sezóně se budeme všemocně snažit postoupit aspoň s jedním z těchto mančaftů do extraligy, loni nám to uteklo o kousek s dorostem a tak věřím, že budeme mít letos více štěstí."

převzato z oficiálních stránek klubu

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme