Maminky s kočárkem nemohou v Hradci pro sociální dávky

Spousta maminek s kočárky, které míří pro vyzvednutí sociálních dávek na sociální odbor státní správy, teď stojí před velkým problémem. Když dorazí před bývalé sídlo Krajského úřadu Hradec Králové ve Wonkově ulici,kam se nedávno pobočka sociálního pracoviště přestěhovala, nemají se jak dostat ke vchodu.

Schodiště ke vchodu do budovy je poměrně dlouhé a strmé, maminky se shodují, že v takové chvíli jsou nesoběstačné a odkázány na pomoc druhých. Pokud se však v určitou chvíli neobjeví ochotný kolemjdoucí, nevědí si rady. „Některé poznatky se nám donesly, není to příjemné a víme to. Snažíme se to řešit,“ potvrdil Martin Horák  ředitel Úřadu práce Hradec Králové.
Přestože na začátku schodiště je rampa pro vozíčkáře, maminky mají smůlu, pro přepravu kočárků není přizpůsobena. Buď jim s kočárkem do schodiště pomůže ochotný člověk nebo si ji všimne vrátný a snaží se být nápomocen. Pokud ne, nezývá  než čekat.
Vedení úřadu již informovalo o problému nadřízené orgány a podle posledních informací je přislíben finanční příspěvek, který by na řešení problému měl postačit. „Chtěli bychom vybudovat jakousi rampu nebo cestu, kterou by se maminky s kočárky, případně také invalidní lidí mohli bez problémů dostat až na úroveň vchodu do budovy, tady se už může díky výtahům pohybovat kdekoli,“ vysvětlil Horák. Jak dodal, je přesvědčen o tom, že stanovisko ministerstva o poskytnutí financí na stavbu zmíněné příjezdové cesty vyzní pozitivně a že ještě v letošním roce se začne se stavbou. Cesta na úřad by tak pro maminky s kočárky mohla být již za několik měsíců mnohem snadnější.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.2.2009 13:14
xyz (neregistrovaný)
Maminka s kočárkem má smůlu. Pokud jede autem na sociálku, musí krožit v okolních jednosměrkách kde má zaparkovat protože před úřadem je závora Pak čapne dítě do náručí a utíká v dešti 300 metrů do Kremlu. Dítě během jednání na úřadu drží v náručí a úředník kroutí očima, že se dítko nechová tiše a nehlučně.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme