Magistrátu hrozí pokuta za špatné výběrové řízení

Pokuta ve výši 750 tisíc korun za porušení zákona o zadávání veřejných zakázek hrozí městu Hradec Králové. Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se nelíbí postup magistrátu při výběru firmy na svoz a likvidaci odpadu, který vyloučil firmu AVE CZ odpadové hospodářství ze soutěže kvůli nesplnění podmínek. Vítězem tendru se stala společnost Marius Pedersen.

Magistrát v podmínkách výběrového řízení určil, kolik musí mít firma dopravních prostředků, neupřesnil ale jejich kapacitu. Ta je ale podle ÚOHS při posuzování nabídek rozhodující. Město Hradec Králové nadále trvá na tom, že k žádnému pochybení z jeho strany nedošlo. "Se závěry Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže i s tím, jak své stanovisko zdůvodnil, naprosto nemůžeme souhlasit. Rada města 7. března rozhodla, že podá proti rozhodnutí Úřadu rozklad,“ uvedla náměstkyně primátora Pavla Finfrlová. Občané mohou zůstat klidní, protože systému svozu komunálního odpadu ve městě se tento spor nedotkne.
Pokuta 750 tisíc korun navrhovaná ÚOHS je druhou nejvyšší pokutu v jeho historii. Jeho rozhodnutí však zatím není pravomocné. Magistrát s vítězem soutěže už ale podepsal smlouvu. ÚOHS proto nemůže výběrové řízení zrušit ani vydat předběžné opatření.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
8.3.2006 12:13
Xaver (neregistrovaný)
pokuta
Smysl takové pokuty mi uniká, jelikož ji stejně zaplatí nevinní občané prostřednictvím daní. Potrestán má být viník.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme