Magistrát získal pravou část svého sídla

Město Hradec Králové získalo od státu pravé křídlo funkcionalistické stavby v ulici Československé armády, ve které sídlí od listopadu roku 2003 Magistrát města Hradec Králové. Hradecká radnice tak konečně sídlí ve svém objektu.
Katastrální úřad na základě žádosti magistrátu vyznačil k 8. březnu tohoto roku v souboru popisných informací změnu. Zrušil číslo popisné 419 a nově označil obě budovy Magistrátu města Hradec Králové jako jeden funkční celek číslem popisným Československé armády 408, číslem orientačním 51, na jedné stavební parcele 986.
Historický objekt byl zcela dokončen v roce 1938 podle plánů architekta Josefa Gočára. Původně byly budova i pozemek rozděleny na dva samostatné objekty, zapsané v jednotlivých knihovních složkách. Levá část s číslem popisným 408 dříve patřila okresnímu úřadu. V roce 1991 město neúspěšně nárokovalo převod historického majetku do svého vlastnictví, proto k Okresnímu soudu v Hradci Králové podalo žalobu na určení vlastníka. Soud vydal rozsudek potvrzující nároky města v listopadu roku 2002. Vlastníkem pravé části budovy byl podle smlouvy z roku 1936 finanční úřad. Tento majetek město recipročně získalo od státu a darovalo mu bývalý objekt Československé automobilové dopravy v Horově ulici číslo popisné 180.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme